Vraag & Antwoord

Anders (internet)

IP adres

Anoniem
None
3 antwoorden
  • Is er een mogelijkheid om via het email adres van iemand aan zijn Ip adres te komen.en hoe kan je dat doen,ik wordt namelijk door iemand via email lastig gevallen. :evil:
  • je kan in de broncode van een email een heleboel al achterhalen.
    slimmer is om de afzender te blokkeren of de host ervan op de hoogte te brengen
  • Je kan de header van de e-mail bekijken. Hoe is afhankelijk van het e-mailprogramma dat je gebruikt. In de header staat informatie over de mailservers, die het mailtje onderweg naar jou hebben afgehandeld. Als je dan een DOS-box opent en daar het commando 'ping -a <ip-adres>' doet, krijg je de hostnaam van die mailserver te zien. in veel gevallen zal dit de mailserver van de provider zijn, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat er via een anonieme webmaildienst gemaild wordt. In het eerste geval kun je een mailtje sturen naar 'abuse@<provider>' met de header-informatie. Zij kunnen dan actie ondernemen.

    Verwacht echter niet te veel van de meeste providers. Ik werd een tijd geleden lastig gevallen door een Chello-abonnee. ik heb er verschillende mailtjes aan Chello aan gewaagd. op geen enkel mailtje kreeg ik antwoord, terwijl de terreur maar door ging.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.