Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Hoeveel pc's aan draadloze router

Anoniem
gerben
7 antwoorden
 • Als je een draadloze router hebt, hoe kan je dan weten hoeveel pc's er tegelijkertijd een verbinding mee kunnen aangaan.

  Is de regel 1 antenne per pc of hoe zit dat juist?
 • zit er ook een swicth aan ? Meestal 4 bij niet-draadloze.
  ik zou zeggen lees de handleiding door, daar moet het toch staan ?

  En het kan per merk schelen.
 • anders ken je een gewone hub aan de router aansluiten 8)
 • Bij een niet-draadloze is het niet moeilijk, een aansluiting per pc. Ik vroeg me af hoe je het aantal draadloze kanalen kan [u:a70ff57a6b]zien[/u:a70ff57a6b]. Ik heb bvb. 4 antennes (2 intern, 2 extern), wil dat zeggen dat ik max. 4 pc's draadloos kan gebruiken op die router?
 • nee, volgens mij kan je gewoon (tot iets van max. 64) computers via WLAN op een draadloosnetwerk aansluiten
 • Je kan 254 pc's aan je router hangen. Simpele uitleg:
  De router deelt IP-adressen uit van 1 t/m 255. '1' is de router zelf. De overige adressen zijn voor de pc's.
 • [quote:4be7724259="Dilbert"]Je kan 254 pc's aan je router hangen. Simpele uitleg:
  De router deelt IP-adressen uit van 1 t/m 255. '1' is de router zelf. De overige adressen zijn voor de pc's.[/quote:4be7724259]Nou, volgens mij is het eerder wat Plopoog ook al stelt, nl: 64. Ik heb zelf een Trust Speedshare Wireless Turbo Pro (What's in a name?) en daar staat in de specs op de website dat er max. 64 wireless connections gemaakt kunnen worden: http://www.trust.nl/products/product.aspx?artnr=13643&show=1
  Verder is het de vraag of je meer dan - stel 10 - clients op je wifi router wil hebben, want de 'zendtijd' en daarmee de ruwe bandbreedte moet verdeeld worden over die 10 clients (round robin).

  Ik heb eerlijk gezegd niet echt een idee of er een groot verschil bestaat tussen routers met 1 of 2 antennes, maar ik gok dat 2 antennes enkel dienen om een betere dekking te krijgen; 1 antenne voor 'horizontale' dekking en 1 voor 'vertikale' dekking (etages boven en beneden). Ik geloof tenminste niet dat 2 antennes voor een hogere snelheid zorgen; je stelt immers maar 1 frequentieband in (kanaal 1-13) en ik zie niet hoe die verdeeld gaat worden over 2 antennes… Dan kan vast wel, maar lijkt me niet nuttig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.