Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Actieve telefoonverbnding nodig?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • [quote:24210f057f="vnielz"]bedankt mensen…ik ben dat draadloze internet via de router van de overbuurman zat. die knalt zijn modem savonds uit. vandaar.[/quote:24210f057f]

  Zoveel stroom verbruikt zo'n modem/AP toch niet?
 • Hallo,

  Ik ben pas verhuisd en wil hier ADSL. er ligt een telefoonlijn, maar geen actieve telefoonaansluiting. ik gebruik alleen een mobiel voor bellen. Nu wil ik ADSL internet maar geen kpn telefoonabbonement nemen. Kan dit? zijn er providers die hier iets mee kunnen? ik heb geen flauw idee..

  als dit kan, dan hoor ik graag de providers die dit aanbieden
 • ik denk niet dat dit kan, het gaat via het lijntje van kpn en daar zul je voor moeten betalen
 • Het kan geloof ik wel, maar zoals de vorige poster terecht opmerkt moet je dan betalen aan KPN voor de lijn.
  Prijs is gelijk aan het goedkoopste telefoon-abbo, dus dan kan je net zo goed die telefoonaansluiting nemen.
 • Er zijn ook wel adsl abonnementen, waar je niet meer bij de kpn hoeft aan te kloppen. Het enige verschil is dan, dat de adsl provider betaalt aan de kpn. Neem gewoon een belbudget abonnement, zou ik zeggen. Ben je ook vrijer in de keuze van een provider.
 • kijk eens op adsl.nl
  kun je ook ff checken of er wel adsl beschikbaar is of evt kabel :lol:
 • Dit kan dus wel.
  Als je verstandig doe pak je het als volgt aan:
  1. neem een normaal abonement.
  2. vraag ADSL aan
  3. als deze werkt, vraag je de KPN om het voice stukje eraf te halen, waardoor je alleen DSL gebruik. Geef dit DUIDELIJK aan.

  Hierna betaal je nu nog een paar Euro per maand aan abonement aan de KPN voor het gebruik van je koperlijn.
  LET OP een hoop KPN-ers weten zelf niet eens dat het mogelijk is, dus laat je niet van het kastje het bekende riet insturen (ja ik weet het ze, zijn anders)
 • dat idee van sjouken spreekt me wel aan :D

  bedankt mensen…ik ben dat draadloze internet via de router van de overbuurman zat. die knalt zijn modem savonds uit. vandaar.
 • Bij tweakdsl kan dit wel. Zij kopen het stukje kopen over van KPN zodat je geen maandelijks bedrag hoeft te betalen voor het gebruik van de lijn. Eventueel kun je dan ook bellen via tweakdsl ,maar dat hoeft natuurlijk niet. (maakt voor de abonnementsprijs niets uit)
 • [quote:64ad284228]Bij tweakdsl kan dit wel. Zij kopen het stukje kopen over van KPN zodat je geen maandelijks bedrag hoeft te betalen voor het gebruik van de lijn. Eventueel kun je dan ook bellen via tweakdsl ,maar dat hoeft natuurlijk niet. (maakt voor de abonnementsprijs niets uit)[/quote:64ad284228]


  TWEAKDSL:

  TweakEL & Bel DSL aanvraag: Telefoonnummer voor DSL


  Indien je niet beschikt over een KPN aansluiting, en dus zogenaamd "kaal koper" wilt, geef dan hieronder als telefoonnummer 0000000000 (tien maal een nul) op. "kaal koper" kost € 75,- éémalig.


  hmmz…
 • [quote:9452de216d="vnielz"]Hallo,

  Ik ben pas verhuisd en wil hier ADSL. er ligt een telefoonlijn, maar geen actieve telefoonaansluiting. ik gebruik alleen een mobiel voor bellen. Nu wil ik ADSL internet maar geen kpn telefoonabbonement nemen. Kan dit? zijn er providers die hier iets mee kunnen? ik heb geen flauw idee..

  als dit kan, dan hoor ik graag de providers die dit aanbieden[/quote:9452de216d]

  Ga gewoon naar een kpn winkel dacht dat dat primafoon heet.
  Er bestaat zoiets als Direct ADSL van KPN, daarvoor hoef je geen telefoon abo af te sluiten. Aangezien er geen provider is zal je zelf voor een mail account e.a. moeten zorgen
 • No eenmaal mijn bemoeienis met dit onderwerp.
  Waarom ik voorstelde om EERST een gewone lijn te nemen is om te kijken dat het ding werkt. Je kan er dan namelijk een gewoon toestel aanhangen. Het gebeurd vrij vaak dat als er alleen een koperlijn met DSL moet worden geleverd hier bij de KPN vaker fouten in worden gemaakt.

  Maar de andere kant op (het afhalen van het telefoonsignaal en DSL laten zitten) gaat ook wel fout.
  Het is dus geen garantie :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.