Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Gegevens van je LAN verbinding

Anoniem
lion
6 antwoorden
 • Betreft WinME, maar vlg. mij ook andere Win versies:

  Bij het aanmaken van een Internet verbinding via een analoog modem, inbellen dus, kan je altijd je ingevulde gegevens (gebruikersnaam, wachtwoord, etc., etc.) weer terug vinden bij de eigenschappen van je inbelverbinding. Ik heb destijds voor mijn kabelverbinding bij Chello ook het een en ander ingevuld (vemoedelijk middels de "Wizard Internet verbinding).
  Deze gegevens kan ik, in tegenstelling tot de gegevens van een inbelverbinding, nergens terug vinden.
  Waar staat dit??

  Groet,
  Ton
 • Niemand???
  Het moet toch mogelijk zijn om gegevens welke met die verbinding te maken hebben b.v. te wijzigen…???
  Of, sterker nog: alles wat met deze verbinding heeft te maken moet toch te verwijderen zijn…???
  Een inbelverbinding is toch ook heel simpel te deleten…!!!
 • bij chello meldt je je on-line aan, dus via provisioning niet via windows inbel.
  Dus daar staat niets. De wizzard is er alleen om met je netwerkaart een verbinding aktief te maken. Daarom is die wizzrd ook zo vaag, je hebt er amper iets aan.
  De verbindindinginstellen staan dus bij de netwerkaart en dat betekent voor chello bijna altijd op auto…
  Wat er uiteidnelijk tot stand gekomen is, is een ander erhaal. Dat kun je zien met de R-muis bij je netwerkaart als ie verbonden is bij "status" of door op het icoon in de system tray te kijken.
  Met een telefoonverbinding staat alles in het DUN bestand als je die naar de desktop sleept (of de verbinding zelf de eigenschappen bekijkt), maar dat is bij Chello dus nooit (kabel…).
 • Andre, ik ga niet helemaal met je mee…..:
  Ik ben ooit begonnen met inbelverbindingen, later is er een inbelverbinding ge-delete wegens einde abo, later is er weer een breedband verbinding (Chello) aan toegevoegd….
  In al die gevallen, dus ook bij de laatste, heb ik gebruikersnaam, wachtwoord en dat soort gedoe ingevoerd, ook bij de laatste. Ik weet bijna zeker dat ik dit voor Chello ook met die Wizard Internetverbinding gedaan heb.
  "Ergens" moet die gebruikersnaam en wachtwoord voor die breedbandverbinding staan, anders zou je niet kunnen Internetten, toch…? De "herkenning" van een klant volgt toch niet alleen uit de gegevens van 't kabelmodem….., of toch wel???
  Of is hetgeen dat ingevoerd is uitsluitend gebruikt om de accountgegevens bij OE in te laten vullen door de "Wizard"?
 • ben je niet in de war met het instellen van je email-account(s)? Dit gaat nl ook via de Wizard Internet Verbinding.
  Ik heb zelf ook chello, en ik heb ook nooit aanmeldingsgegevens in een wizard in hoeven vullen. Alleen bij dat provisioning gedoe online.
  Als je een account krijgt bij Chello, krijg je een modem en dat modem heeft een uniek id. Dat id is dus verbonden met je account en zo weten ze wie achter een bepaald modem zit. Ze kunnen bij de helpdesk van chello immers ook zien of je modem online is.
  (tenminste das hoe ik denk dat het zit) ;)
 • helemaal mee eens. De internet wizzard is dat, die vraagt als je een verbinding wil opzetten met het internet aan het eind of je ook nog een mail client wilt instellen. Daar heb je die gegevens wel voor nodig / ingevuld.
  Ik bijf dus bij mijn 1e antwoord: provisioning voor Chello.
  Hun database werkt inderdaad op de gegevens van het modem, in combinatie met de netwerkaart (het zgn MAC adres) Ander modem of andere netwerkaart: dan opnieuw aanmelden bij de provisioning of het MAC-adres tweaken … (van de netwerkkaart kan onder linux en xp meestal erg eenvoudig).

  PS: je kunt bij Chello- Support - Mijn gegevens, alles bekijken en een aantal zaken veranderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.