Vraag & Antwoord

Anders (internet)

knop terug werkt niet bij sommige sites

Anoniem
rev
12 antwoorden
 • Bij sommige websites werkt de knop terug niet wat ik nogal irritant vindt. De sites zullen wel een één of ander script daarvoor gebruiken. Bestaat er iets om dit uit te schakelen ?
 • en over welke sites heb jij het?
  ik heb het ook wel eens, maar dan is het gewon heel druk op die site.
 • Als dit gebeurt bij een site die een zoekactie voor jou heeft uitgevoerd, (en je wilt weer terug naar de pagina met de zoekresultaten) dan moet je de Tijdelijke Internet bestanden verwijderen.

  Sjaak
 • Ik kan niet echt bepaalde sites noemen waarbij dat gebeurd, af en toe eens, maar ik weet zeker dat het lang niet allemaal drukke site zijn.
  Steggel; over die zoekresultaten, ik heb het weleens als ik via Google op een site kom en dat dus niet meer gewoon terug kan, maar dat heb ik niet bij elke site, dus lijkt me toch niet aan Google te liggen. En de sites waar het om gaat zijn ook geen zoekmachines of zoiets dergelijks.
  Maar er bestaat dus niets om dit te verhelpen ?
 • geef even een voorbeeld van zo'n site dan kunnen we de code bekijken.
  (je bedoelt waarschijnlijk dat steeds herladen van de index pagina als je op "terug" klikt .. Als je dan ipv dit < pijltje op het neerwaartse pijltje klikt zie je dat er inderdaad een rij met dezelfde pagina staat en daaronder pas de vorige pagina.)
 • [quote:45a06c07a9]geef even een voorbeeld van zo'n site dan kunnen we de code bekijken. [/quote:45a06c07a9] www.holland.com/nl
  [quote:45a06c07a9](je bedoelt waarschijnlijk dat steeds herladen van de index pagina als je op "terug" klikt .. [/quote:45a06c07a9]Inderdaad
  [quote:45a06c07a9]Als je dan ipv dit < pijltje op het neerwaartse pijltje klikt zie je dat er inderdaad een rij met dezelfde pagina staat en daaronder pas de vorige pagina.)[/quote:45a06c07a9]Dat had ik ook uitgevonden, maar dat blijft dus lastig, gewoonweg irritant, en ik denk dat er wel meer mensen zijn die zich hieraan irriteren.
 • Wat je wel kan doen is op het pijltje rechts van de Backknop drukken, dan klapt er een schermpje open en kan je uit de lijst een pagina kiezen, ook een pagina terug.
 • Het gebeurt vaak bij flash sites (preloader blijft herladen) bij sites met frames soms, bij sites met frames waarvan de zoekmachine een pagina buiten de frameset toont, bij redirects en soms wordt het bewust gedaan dmv een script of verborgen frame. (soms ook onbedoeld, er wordt een scriptregel toegevoegd om te voorkomen dat frame pagina's buiten de frameset worden geindexeerd door zoekmachines)

  Dit soort regels in de html bron zijn meestal verdacht;
  [code:1:206e212bc9]META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT='10; URL=newURL[/code:1:206e212bc9]
  En;
  [code:1:206e212bc9]if (parent.location.href == self.location.href)
  {
  window.location.href = 'http://www.bladiebla.nl'
  }
  [/code:1:206e212bc9]
  Die laatste met de intentie om framesets bij elkaar te houden. Maar resulteert dus wel in reload bij druk op de terugknop.
 • ik had daar vroeger ook wel vaak last van…… sinds een jaar niet meer (ik gebruik nu firefox)……. ik heb het afgelopen jaar maar 1x last van gehad (toevallig vandaag :P )
  misschien dat dit jou ook helpt…….
 • [quote:6b6c73297d="SkyWarrior"]Bij sommige websites werkt de knop terug niet wat ik nogal irritant vindt. De sites zullen wel een één of ander script daarvoor gebruiken. Bestaat er iets om dit uit te schakelen ?[/quote:6b6c73297d]Bij internet explorer:
  [img:6b6c73297d]http://home.hetnet.nl/~stefsmeenk/meta_refresh_uitschakelen.gif[/img:6b6c73297d]
  Je kunt ook nog eens javascript uitschakelen, maar dan verlies je veel van je functies tijdens het surfen, het is maar wat jij wilt.
  vr.gr. smeenk :wink:
 • Helaas de META REFRESH instelling werkt niet :-(
  En javascript uitschakelen gaat me inderdaad te ver, gaat weer teveel ten kosten van de rest.

  FireFox heb ik al eens geprobeerd, maar dat vindt ik ook niets, de browser zelf werkt opzicht prima, maar er zijn nogal wat websites die gemaakt zijn voor IE en die werken weer niet in FF.

  Maar ik begrijp dat er echt iets is wat mijn probleem (met IE) verhelpt. Althans niet iets gebruiksvriendelijks zonder dat andere mogelijkheden weer verloren gaan. In ieder geval dank voor de reacties.
 • [quote:c13f215f14="SkyWarrior"]Helaas de META REFRESH instelling werkt niet
  En javascript uitschakelen gaat me inderdaad te ver, gaat weer teveel ten kosten van de rest.[/quote:c13f215f14]Meta refresh werkt wel, maar in jouw geval zal het meestal gaan om javascripts die het uitschakelen van de knop terug veroorzaken, het uitschakelen van javascript is een oplossing die dan werkt maar gaat inderdaad ten koste van te veel functies.

  Het probleem ligt in ieder geval niet bij je browser maar bij de websitemakers die allerlei irritante scriptjes gebruiken :roll:

  Firefox gaat aardig ver in het beheren van javascriptfuncties, misschien dat ze zelfs ooit nog eens een functie "disable redirects" toevoegen.

  …………..mijmer……….mijmer………. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.