Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Modeminstellingen wijzigen bij overgang KPN naar BBNed?

Anoniem
r.bornkamp
4 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb nu ADSL Lite en wil ivm de lagere kosten en (ook nog) grotere snelheid overgaan op BBNed ADSL Pro2 (2048/1024 kb/s). Nu lees ik in de faq. dat je voor BBNed je modeminstellingen moet wijzigen.
  Ik heb een Alcatel Speed Touch Home modem met daarachter een US Robotics Accesspoint en Router 8054. Nu heb ik 2 vragen:
  1 In de gegevens van dat Alcatel modem staat: downstream 8Mb/s, upstream 832 kb/s. Niet dat het belangrijk voor me is, maar begrijp ik goed dat de upload snelheid nu gemaximaliseerd is door mijn modem?
  2 Ik neem aan dat ik de modeminstellingen moet wijzigen via de web/setup page van het modem. Je kon 10.0.0.138 ingeven in de browser en dan kreeg je het welkomstscherm: Welcome to the World of ADSL. Maar dat lukt me nu niet (meer?). Ik krijg de bekende kreet "Pagina niet beschikbaar". Komt dat doordat er nu een router achter het modem hangt? Maar als je via de router en modem op het internet kan komen moet je via de router toch ook bij de (set-up) pagina van het modem kunnen komen?
  Of moet ik de router losnemen en een computer rechtstreeks aan het modem hangen?
  Alvast bedankt voor elke tip,
  Rob
 • Hallo,

  Ik heb dit zelfde ook geconstateerd. Ik heb een speedtouch home met darbij en linksys draadloze router. Het modem via 10.0.0.138 benaderen lukte me niet. Als je nu op de router en statisch ip adres kiest. Kom je wel weer op het modem. Je kunt dan alleen niet internet op . Je kunt dan in iedergeval wel bij je modem setup.

  vr.gr.
 • Hallo Frans,
  Bedankt voor je reactie!
  Maar zo goed ben in in deze materie nou ook weer niet thuis :-(

  Wat bedoel je met:
  "Als je nu op de router en statisch ip adres kiest. Kom je wel weer op het modem."

  Ik heb op mijn router o.a. de volgende gegevens:
  Network Address 10.0.0.0
  Network Mask 255.0.0.0
  Gateway Address 10.0.0.150 I
  nterface WAN
  Metric 1
  Type Dynamic

  Moet ik daar iets mee doen?

  Ik hoop dat je me verder kunt helpen. Alvast bedankt!

  Rob
 • Rob,

  Normaal heb ik op mijn linksys router de verbinding volgens PPTP.
  Ik kan in het setupmenu van de router (dus niet de speedtouch) ook kiezen vor PPP0E of STATIC IP. Als ik deze op static ip zet en het Ip adres , subnet en gateway gelijk houdt, dan kan ik de speedtouch benaderen.
  Let wel op internet kom ik dan niet meer, dit kan bij mij alleen via PPTP.

  Ik zit zelf ook te denken aan overstap op adsl pro2 via bbned. Via hccnet kan ik met reductie een zyxel router/modem aanschaffen. Ik ben nu alle forums aan het afzoeken of ik wat info kan vinden om zonder probleem de zyxel en de linksys te combineren.

  Overigens zag ik op www.speedtouch.nl dat je ook je speedtouch home kunt omzetten voor bbned. Als je geen andere router wilt aan schaffen is dit miscchien een mogelijkhied. Je moet dan ook de laatste firmware op je speedtouch zetten.
  Ik kies zelf voor de (hoop ik) makkelijkste weg, een andere router.

  vriendelijke groet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.