Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet zonder telefoonaansluiting?

Anoniem
Obi-wan-kenobi
8 antwoorden
 • Mijn vraag is of je bij een ADSL aansluiting zonder telefoonabonnement altijd aangewezen bent op kabel-internet of loopt een en ander tegenwoordig ook via telefoonaansluiting zonder dat je een telefoonabonnement hebt?
 • Er zijn adsl abonnementen waarbij je geen kpn abo meer nodig hebt. Gewoon even bij de diverse aanbieders kijken.
 • MAAR de KPN berekent voor ADSL zonder standaard telefoonabonnement wel 10 euro per maand voor het beschikbaar stellen van de telefoonkabel. Ik weet niet of dat verrekend wordt via een aparte KPN nota of dat de Internetprovider dit boven op het abonnement gooit.
 • Er zijn accounts waarbij je niet aan de kpn betaalt, dus alleen aan de adsl provider. Bij een gewoon adsl account heb je wel een kpn rekening, voor de adsl aansluiting, danwel een belbudget abonnement.
 • Hoe dan ook: Kabelinternet levert op dit moment meer snelheid voor je euro dan ADSL. Althans in NL, ik weet niet hoe dat in 'bijna Antwerpen' is.
 • Opnieuw een MAAR: kabel=monopolie. Bij ADSL kun je kiezen en zonodig, bij klachten, na een jaar over naar een ander. Ikzelf ben driekwart jaar terug van kabel (Essent) naar ADSL gegaan omdat ik veel storing op de kabel had, vaak niet kon inloggen etc. Ik kon geen andere provider op de kabel nemen.

  Ook als je denkt aan (draadloos) netwerk is het aanbod van hardware voor ADSL vele malen uitgebreider dan dat voor de kabel EN makkelijker aan te leggen.

  Mogelijk is kabel wat goedkoper, maar veel scheelt het niet en je vrijheid is aanzienlijk minder.
 • Hoi,
  Dit is in dit geval niet bijna Antwerpen maar Uden in een pand waar nog geen
  KPN abonnement is ,alleen Essent kabel.
  Geloof nu dat het toch wijs is KPN telefoon en ADSL etc aan te vragen .

  Bij deze dank, groetjes
 • [quote:d1dfb714a2="Alipapa"]Hoi,
  Dit is in dit geval niet bijna Antwerpen maar Uden in een pand waar nog geen
  KPN abonnement is ,alleen Essent kabel.
  Geloof nu dat het toch wijs is KPN telefoon en ADSL etc aan te vragen .

  Bij deze dank, groetjes[/quote:d1dfb714a2]

  Uit ervaring, ik had altijd met gamen zoals UT2K3 altijd een schommelende ping en disconnects tijdens het gamen, downloaden ging wel snel maar surfen was gewoon om te huilen, als ik ging pingen naar de portal van @sloom schommelde het altijd tussen de 20 en hoger, het was 1 grote ramp.
  Nu heb ik sinds kort een abbo bij wanadoo, de lite versie 1600down 512up de ping is vele malen beter met downloaden merk ik geen veschil met de @sloom breedband 4000down 512up Gamen gaat vele malen beter stabielere ping en de websites openen veel sneller en ben 15 euro goedkoper uit.
  En geen stomme mailtjes meer van @sloom dat ik illegale spul share :lol:

  Uit eigen ervaring

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.