Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Probleem met fire wall

Anoniem
Bosje
5 antwoorden
 • Ik heb een probleem met mijn Sweex Broadband Router. Als ik namelijk bepaalde handelingen wil verichten. Bijvoorbeeld het downloaden van muziek, het spelen van spellen enz. De firewall bij mijn netwerkverbindingen heb ik al uit gezet. Ook de firewall bij het menu van mijn router (door een ip nummer in te vullen bij mijn internetbrowser) heb ik uitgezet.

  Het probleem zit um vooral in het feit dat als ik spellen online wil spelen dat hij soms weigerd te joinen en eigenlijk nooit alle servers laad.

  Ook bij het versturen van bestanden bij msn gaat het niet goed. Terwijl ik toch een chello classic internet verbinding heb.

  Zou iemand mij kunnen helpen en kan ik er eigenlijk wat aan doen? of is het een kwestie van een andere router kopen.

  Sugesties?
 • Kijk eens of er een UPnP optie aan te zetten is in de router. Vaak helpt dat bij MSN.
  Of staat er in de handleiding hier iets anders over?
  Sommige programmas willen dat je een poort in de router forward naar de pc, zie ook handleiding.
  Wat vertelde de Sweex-helpdesk (mail) je over deze problemen. Nog niets? Stuur ze eerst een mailtje..
 • [quote:a033bcb543]Een andere router kopen is niet nodig, ik heb een router van Sweex en deze werkt perfect, ook met online games. Het probleem is alleen dat je ff moet weten hoe het werkt.
  Ook als je de firewall van je router hebt uitgeschakeld, is deze toch niet echt helemaal uitgeschakeld, waarom dat zo is het hoe dat zit weet ik ook niet. Wat je moet doen is de benodigde poorten openen. Dit kun je doen, ook via het menu van je router bij General Setup/NAT/Virtual Server. Vul bij private ip het ip adres van je computer in. In de kolom private port vul je de poort in die je wilt openen, dezelfde poort vul je ook in bij de laatste kolom, public port. Bij type selecteer je UDP op TCP.
  Informatie over welke poorten open moet zetten en of het UDP of TCP is vindt je vaak wel op de website van het spel dat je wilt spelen, bij faq of op een forum. Ook bij msn kun je ergens via help vinden welke poorten geopend moeten worden.
  En als je niet weet of het UDP of TCP is open je de poort gewoon 2x, beide types een keer.
  Ik hoop dat het zo wel lukt. Succes![/quote:a033bcb543]

  Nu heb ik op de site van counterstrike source (Steam) gekeken en nu moet ik de volgende poorten openen

  UDP 1200 (used for friends service)
  UDP 27000 to 27015 inclusive
  TCP 27020 to 27039 inclusive
  TCP 27040 and 27041 only for CyberCafe Owners

  bij mijn optie menu van mijn Sweex 4 port 10/100 swich router en vervolgens Nat heb ik 3 menutjes: Address Mapping
  Virtual Server
  Special Applications

  [u:a033bcb543][b:a033bcb543]Bij geen van de poorten waar ik de getallen in moet vullen kunnen meer dan 5 getallen ( ik moet namelijk 27000 - 27039 invullen) ingevuld worden. [/b:a033bcb543][/u:a033bcb543]

  Ik ben dus naar de sweex website gegaan en heb daar een handleiding in het nederlands gepakt voor port forwarding. hier staan als voorbeeld hele andere plaatjes van het bijna de zelfde menutje als die van mij, hier kunnen wel meerdere getallen ingevuld worden. Ook staat er bij hun onder NAT een extra linkje met portforwarding

  Ik dacht dus dat ik misschien een oude versie had. Maar nu stond dit dus gewoon bovenaan uitgelegd dat deze handleiding voor een bepaalde versie 'alleen' was :oops:. ik heb meteen een nieuwe filmware gedownload maar in de korte handleiding die erbij zit wordt verteld dat deze 'update' niet mogelijk was voor de [b:a033bcb543]LB000020[/b:a033bcb543]. En dat is 'je raad het al' precies de versie die ik heb.

  Nu zit ik dus nogsteeds met een probleem, ik weet inmiddels wat ik doen maar het is naar mijn idee niet mogelijk. Zou iemand mij kunnen helpen :(

  [b:a033bcb543]handleiding:
  http://www.sweex.nl/product.asp?pid=302&s=4

  Steam site:[/b:a033bcb543]
  http://steampowered.custhelp.com/cgi-bin/steampowered.cfg/php/enduser/cls_adp.php?p_sid=hLhWlPyh&p_lva=366&p_li=&p_search_text=port&p_sp=cG9ydCZwX3NlYXJjaF90ZXh0PXBvcnQ*&p_cluster=0000|25|10000&p_faqid=160&p_created=1093381261&p_topview=1
 • niet verder kl….
  Het ding voldoet niet aan wat je wilt. ruilen of geld terug.
  Zo koop ik zlef altijd een router: imers zij kunnen mij vooraf niet garanderen dat het in mijn situatie werkt, dus willen ze mij er een verkopen dan alleen onder die voorwaarde….
  Dus nu effe slim spelen en niet meteen boos worden in de winkel… ;)
 • de router is anderhalf jaar oud :o :oops: :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.