Vraag & Antwoord

Anders (internet)

firefox plugin voor goede weergave alle pagina's

Anoniem
Spongebob Squarepants
14 antwoorden
 • De reden dat ik firefox niet gebruik is dat verschillende pagina's niet werken, die werken alleen in IE. Ik weet dat het komt omdat de websites gemaakt zijn voor IE en zich niet aan de standaard houden. Ik weet niet precies hoe het allemaal zit, maar bestaat er dan geen plugin voor firefox zodat ook die pagina's goed worden weergegeven ? IE kan het toch ook ?
 • Installeer deze bij Firefox: (ik heb hem zelf ook bij m'n Netscape 7.2)
  https://addons.update.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?application=firefox&version=1.0&os=Windows&id=35

  Alle sites die alleen door IE goed weergegeven worden kun je met behulp van een rechtsklik in de body van de bewuste webpagina via het contextmenu openen in Internet Explorer

  Lees ook even hier:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=133764

  [edit] Je kent de link al omdat je zelf ook op dit topic gereageerd had :oops: [/edit]

  vr.gr.smeenk :wink:
 • [quote:673d4f5d32]Je kent de link al omdat je zelf ook op dit topic gereageerd had[/quote:673d4f5d32] Verrek… :oops:

  Ik wist wel al van die plugin, maar dat vindt ik toch lastig, dus was eigenlijk opzoek naar een plugin zodat de pagina's gewoon altijd goed worden weergegeven in Firefox.
  Al vrees ik wel een beetje dat dat niet gaat lukken, maar je weet het soms nooit, internet zit vol verassingen. :roll:
 • [quote:a4822e4f4a="SkyWarrior"]Ik wist wel al van die plugin, maar dat vindt ik toch lastig[/quote:a4822e4f4a]Ik heb Netscape7.2(is Firefox in een ander jasje :wink:) als default browser, ik gebruik hem dus vrijwel altijd, die enkele keer dat een pagina niet goed wordt weergegeven kan ik met een rechtsklik die pagina in IE openen.

  Verrekte handig dus :) [quote:a4822e4f4a="SkyWarrior"]dus was eigenlijk opzoek naar een plugin zodat de pagina's gewoon altijd goed worden weergegeven in Firefox.
  Al vrees ik wel een beetje dat dat niet gaat lukken, maar je weet het soms nooit, internet zit vol verassingen. :roll:[/quote:a4822e4f4a]Je moet natuurlijk ook een reden hebben om voor Firefox of IE te kiezen, de geloofwaardigheid van Firefox zou natuurlijk een behoorlijke deuk oplopen als ze webpagina's zouden weergeven zoals IE dat doet :roll:
 • [quote:118621f238]Firefox zou natuurlijk een behoorlijke deuk oplopen als ze webpagina's zouden weergeven zoals IE dat doet[/quote:118621f238]
  Denk eerder andersom :roll: , want dat weerhoud de meeste mensen ervan firefox te gebruiken.
 • [quote:b58826db70]Denk eerder andersom , want dat weerhoud de meeste mensen ervan firefox te gebruiken.[/quote:b58826db70] Het aantal gebruikers van Firefox neemt snel toe, mede dankzij de beveiligingslekken die in IE zitten :roll:

  Door dit grotere aandeel zal het aantal sites dat speciaal voor IE gemaakt wordt ook snel afnemen, het probleem lost zich dus vanzelf op :wink:
 • [quote:a19b5c1e53="smeenk"][quote:a19b5c1e53]Denk eerder andersom , want dat weerhoud de meeste mensen ervan firefox te gebruiken.[/quote:a19b5c1e53] Het aantal gebruikers van Firefox neemt snel toe, mede dankzij de beveiligingslekken die in IE zitten :roll:

  Door dit grotere aandeel zal het aantal sites dat speciaal voor IE gemaakt wordt ook snel afnemen, het probleem lost zich dus vanzelf op :wink:[/quote:a19b5c1e53]


  Daar heb je wel gelijk in..
 • Misschien probeer ik het maar weer eens. Ander is het nog maar even wachten tot de standaard is doorgedrongen tot alle webmasters.
 • [quote:ae833a02c9="SkyWarrior"]Misschien probeer ik het maar weer eens. Ander is het nog maar even wachten tot de standaard is doorgedrongen tot alle webmasters.[/quote:ae833a02c9]Ik had deze nog even aan een oude post toegevoegd,
  geen loze kreten maar glasharde statistieken:

  http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

  vr.gr.smeenk :wink:
 • [quote:282c4eeb4a="smeenk"]geen loze kreten maar glasharde statistieken:

  http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
  [/quote:282c4eeb4a]

  Op diezelfde pagina staat:

  "There are three kinds of lies: lies, damn lies, and statistics."
  Benjamin Disraeli
 • Heb inmiddel FF gedownload en kan nu wel al zeggen dat er toch wat verbetering in zitten tov de versie die ik 'vroegah' heb gebruikt. (en dus weer mee gestopt ben) Misschien wordt het toch wel de moeite waard om af en toe eens met de rechtermuisknop toch IE te openen ;-)
 • En als je geen IE wil gebruiken en FireFox vind je ook niks, gebruik dan Maxthon.
  http://www.maxthon.com/
  Is een verbeterde IE, maar dan veel meer opties. Is freeware en ook nederlands.
 • Meng me even in de discussie, ben verder een leek. Ik gebruik sinds kort Firefox naast IE. Het is wel leuk dat er allerlei plugins enzo zijn om bepaalde pagina's wel goed te kunnen lezen. Maar ik zit vaak op een forum te schrijven die onder FF gewoon waardeloos zijn. Best mogelijk dat er dan een plugin voor zou zijn, maar om dat allemaal uit te zoeken als leek, gaat best ver. Voor de meeste pagina's gaat het allemaal wel goed. Maar op mijn favoriete forum waar ik vaak kom, daar lukt het niet. Teksten gaan traag, als je een smiley wilt toevoegen krijg je een balkje over de tekst heen die niet weggaat en kun je je eigen tekst niet meer goed zien voordat je de tekst plaatst. Zo ook met letterkleuren, het venstertje van de kleuren hangen eroverheen en je krijgt het niet meer weg, heel irritant. Ik denk dat FF dus vooral goed te gebruiken is voor mensen die veel van internet enzo weten, maar voor leken zoals ik ben…….En dan ben ik niet eens een echte digibeet, weet me aardig te redden enzo, maar IE is voor mij vooralsnog een stuk simpeler.
 • Het enige probleem van Firefox is dat niet alle pagina's goed worden weergegeven. Gelukkig is het grootste gedeelte van het internet wel uitstekend toegankelijk met Firefox. Zolang de gebruiker van de browser er bewust van is dat bepaalde pagina's niet goed worden weergegeven worden zie ik geen probleem. De gebruiker kan dan altijd even switchen naar IE.

  Als er maar genoeg Firefox (of andere alternatieve browsers) gebruikers zijn, zullen website makers wel rekening _moeten_ houden met webstandaarden. Dan kan er eerlijk gekozen worden tussen de browsers. Nu houdt IE haar gebruikers percentage hoog doordat het allerlei render bugs bevat. Dat is natuurlijk zo krom als een hoepel.

  Ik ben benieuwd naar dat forum dat je noemt, kun je een linkje geven?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.