Vraag & Antwoord

Anders (internet)

wel Internet, geen Hotmail of Windows Update

Anoniem
marientje
6 antwoorden
 • Ik heb 2 PC's: een rechtstreeks verbonden met Internet, daar werkt alles wat ik wil, en een die via voorgaande pc verbonden is met Internet. Op die PC kan ik dus wel t Internet op, maar bijvoorbeeld niet naar hotmail, of de site van Windows Update. Noch met IE, noch met Fierfox. Ook MSN doet t niet. Behalve dan weer wanneer ik een VPN-verbinding maak met de UU (waar ik studeer), dan kan t weer wel.

  Wie heeft een handigere oplossing dan via VPN op MSN te kunnen komen, zodat bijv mn broertje en zusje er ook gewoon gebruik van kunnen maken?

  Op beide PC's draait XP, op de pc verbonden met INternet staat Norton Internet Security, op andere pc geen firewall (is dat eigenlijk nodig?).
 • Als de tweede PC via de eerste PC (met firewall) het internet op gaat, is het [b:3aac749902]in principe[/b:3aac749902] niet nodig om daar ook een firewall op de draaien. Je bent dan namelijk via de eerste PC beschermd voor aanvallen van buitenaf.

  Het kan echter wel wenselijk zijn om ook op de tweede pc een firewall te draaien. Dit omdat je dan in de gaten kunt houden welke programma's verbindign willen maken met de buitenwereld. Dat is dus meer bescherming tegen virussen en andere spy-ware. Gebruik daarvoor wel een andere firewall dan de ingebouwde van Windows, zoals je inderdaad al doet met je eerste PC.

  Als antwoord op je vraag…weet je zeker of je PC spyware vrij is? Check eens met ad-aware of spybot search en destroy.
 • ok, dan ga ik NOrton ook op die PC installen

  ik weet cker dat-ie spyware-vrij is, dacht eerst nl dat t daaraan lag, heb toen allemaal scans erover gehaald, werkte niet, en toen maar windows opnieuw geinstalleerd, hij is net weer 2 dagen aangesloten op de buitenwereld, dus dan zal-ie toch niet alweer volzitten…
 • Hangt er vanaf naar welke site`s je gaat, ga je naar warez en seks site`s dan kan hij binnen tien minuten volzitten met spyware bij wijze van spreken.
 • dat kan je ws niet weten, maar dat doe ik dus niet

  en dat verklaart toch ook niet dat als via VPN met UU MSN t wEl doet?
 • Ik denk dat het een DNS probleem is

  Waarschijnlijk wordt je door de Hoofdpc naar een verkeerd adres gestuurd waardoor het lijkt alsof de website onbereikbaar is.
  Dit kun je makklijk checken door in een dosbox (start>uitvoeren>cmd) eens in typen

  ping www.hotmail.com

  Doe dit dan bij beide computers en vergelijk het verschil. Het feit dat het via VPN wel lukt bevestigd mijn gedachte. Je PC wordt dan immers in het netwerk van UU opgenomen en gebruikt ook de DNS gegevens van de UU.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.