Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Nieuwe tabs in Firefox

Anoniem
KeesA
6 antwoorden
 • Het kan zijn dat ik een beetje blind ben, maar ik wil in Firefox voor elke bladwijzer/link die ik aanklik een nieuw tabblad openen en niet laden in het bestaande tabblad. Ik heb de extensie 'Tabbrowser Preferences' geinstalleerd maar ik krijg mijn wens niet voor elkaar. Wel kan ik dan, links van de geopende tabs, het extensievakje aanklikken waarna een lege tab opent. Maar ik wil in 1x een gevulde tab.

  In Maxthon, gebaseerd op IE is er een basisinstelling die met 1 klik nieuwe tabs maakt voor bladwijzers en links. In Firefox lukt me dit maar niet ondanks het proberen van verschillende instellingen.

  Doe ik iets niet wat ik wel moet doen of KAN het niet in Firefox?
 • http://www.mozilla-europe.org/nl/products/firefox/tabs/ Kijk daar ff. Overigens kun je door met je middelste muisknop (je scrolwiel) op een link te klikken, een tabblad met inhoud van de geklikte link openen.
 • Mijn middelste muisknop is anders geprogrammeerd. Ik krijg daar een bijzonder handig menutje mee met verkenner, afsluiten, verkleinen venster etc. (Trustmuis). Niet bruikbaar voor andere doelen.

  Zal schijnbaar aan werkwijze met rechtermuisknop vanuit de bladwijzers moeten wennen. En aan het eerst openen van een nieuwe tab voordat ik een link aanklik. Het leven kan wreed zijn.

  Dank voor je link.
 • [quote:6e15eb4dbd="KeesA"]Mijn middelste muisknop is anders geprogrammeerd. Ik krijg daar een bijzonder handig menutje mee met verkenner, afsluiten, verkleinen venster etc. (Trustmuis). Niet bruikbaar voor andere doelen.[/quote:6e15eb4dbd]

  Mijn middelste muisknop heeft ook een andere functie, maar als ik in firefox ermee op een link klik, heb ik daar geen last van en opent hij de link in een nieuwe tab. Het enige nadeel is als je snel wil zijn en mis klikt, dan voert hij wel de functie uit die geprogrammeerd staat voor je middelste muisknop… :P

  Ik zou zeggen, probeer het eens.
 • Bij mijn Trusje kun je de menus zelf samenstellen en ik vind dat zo handig in gebruik dat ik niet alleen voor FF het menu uitschakel.
  je kunt niet alles hebben, niet?

  Dank voor je reaktie.
 • [quote:ba16cecee2="KeesA"]Bij mijn Trusje kun je de menus zelf samenstellen en ik vind dat zo handig in gebruik dat ik niet alleen voor FF het menu uitschakel.
  je kunt niet alles hebben, niet?[/quote:ba16cecee2]

  Nee maar dat bedoel ik nou juist, je hoeft het niet uit te schakelen. Als je waar dan ook in firefox je middelste muisknop indrukt, dan krijg je je menuutje, maar als je op een link klikt met je middelste muisknop, dan opent hij de link in een nieuwe tab en komt je menuutje niet tevoorschijn. Probeer het maar eens… ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.