Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL met SpeedTouch 510 Ethernet modem (1 PC)

Anoniem
DoeHetZelf
5 antwoorden
 • Is er misschien iemand die ook een ST 510 voor aansluiting op KPN ADSL gebruikt en daarachter een Switch om meerdere (4x) PC's aan te sluiten.
  Het aansluiten van een Switch 4 port heeft tot gevolg, dat de combinatie
  van ST 510 Ethernetmodem en Switch zich gedragen als ST 510 MultiPC modem. Dit heeft bij mij ruim 1,5 jaar zonder problemen gewerkt.
  Om de een of andere reden geeft de verbinding tussen de ST 510 en de Switch NU time-outs, er wordt steeds verbinding gemaakt en dan weer verbroken. Hierdoor kan ik de DNS/DHCP in de ST 510 modem niet meer gebruiken omdat de dynamische IP adressen door het modem worden toegewezen. Ook kan ik niet vanuit een PC via de switch en dan de ST 510 met ADSL werken.

  Waar zit het verschil single PC en multiple PC in de definities ?
 • Ik had 2 PC's op de ST510 icm een switch maar bij mij heeft dat nooit goed gewerkt. Nu staat er maar één PC dus gebruikt ik de switch ook niet meer. Mischien kan je er beter een router tussen zetten.
 • Bedankt voor je reactie. Het heeft bij mij juist altijd gewerkt. Na de snelheidsverhoging van ADSL die recentelijk is uitgevoerd werkt dit bij mij niet meer. Ik kan me alleen niet voorstellen dat de snelheidsverhoging van ADSL dit probleem veroorzaakt. Kabels allemaal kort, en ruim binnen de toegestane lengte. Het zal wel een ST 510 MultiPC modem moeten worden, dat is Euro 10 duurder, echter je hebt de andere ST 510 Ethernet modem ook aangeschaft en daarbij een losse Router/Modem+Switch en nog een Swith 10/100 Mbps aan het einde met de grootste afstand. Daar kon ik ook gewoon PC's inprikken en ADSL gebruiken. Nu niet meer…….
 • [quote:42e45c9831="tomvdlee"]Ik had 2 PC's op de ST510 icm een switch maar bij mij heeft dat nooit goed gewerkt. Nu staat er maar één PC dus gebruikt ik de switch ook niet meer. Mischien kan je er beter een router tussen zetten.[/quote:42e45c9831]

  Dat is niet goed, de modem is een router en 2 routers geeft problemen.

  Als het goed is heb je de installatie cd van kpn van de modem.
  doe die in de pc die niet werkt, als het goed is krijg je daarna weer internet op de pc.
 • Die cd van kpn heeft alleen maar als doel om de instellingen van de IP adressen automatisch te laten instellen door de DNS/DHCP in de ST 510.

  Het probleem is dat als de switch de router/modem met DNS/DHCP niet kan bereiken, dat de PC's in het lan onderling niet werken en allemaal geen gebruik van ADSL meer kunnen maken.

  Dus wil je de PC's in een lan met elkaar laten werken, zonder afh. te zijn van de ST 510 dan zal je elke pc een uniek IP adres moeten geven. Als de router/modem ST 510 dan uitstaat of storing heeft, blijven de PC's binnen het lan gekoppeld.

  Het probleem is dat de Ethernet aansluiting van de ST 510 contact maakt met de switch en daarna weer verbreekt. Je kan soms dus ADSL even gebruiken, maar je hebt steeds time-outs.

  Het lijkt op een compatibiliteits probleem tussen de ST 510 en verschillende switches die ik heb geprobeerd. Het heeft bij mij met EDIMAX router/switch gewerkt, maar nu werkt dat niet meer.
  Een andere nieuwere EDIMAX switch is niet compatible, dus die werkt ook niet.

  Als ik een PC aansluiting van een willekeurige PC in de ADSL router/modem ST 510 stop, dan werkt die PC zonder problemen met ADSL.

  Een multiPC modem ST 510 zou het probleem kunnen oplossen en is E 10 duurder dan de ST 510 met een enkele aansluiting. Echter ik heb meerdere switches in gebruik waardoor de te overbruggen afstand vergroot kan worden. Als die switches NIET werken met de ST 510 Ethernet modem, dan is de kans groot dat het ook niet werkt bij de ST 510 MultiPC modem. (4 PC's). De firmware in de ST 510 is hetzelfde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.