Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL Time (planet) op een Pentium I

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo allemaal

  Mijn oom is gefopt door Planet met ADSL Time. Tenminste, hij is zelf een beetje stom geweest. Nu zit hij er aan vast, maar ik krijg het niet aan de praat. Hij had een pentium I 150. Dit werd door de planet cd niet geaccepteerd en dus heb ik die gewisseld voor een 166, die nodig was. Nu zijn aan alle eisen voldaan, maar het programma kan de modem niet vinden. Het is een Alcatel/Thomson speedtouch 510 met 1 poort (rj45). Als ik de complete adsl time wizard volg krijg ik bij modemdetectie een fout. Als ik gewoon het exe van de cd af installeer en run krijg ik wel een programma te zien maar zodra ik op verbinden klik krijg ik "Socket Error 10065 on API Connect". Ik heb opgezocht wat dit betekend, maar ik kom niet verder dan "er kan geen verbinding worden gelegd met een bepaald apparaat". Nou, daar was ik al achter, maar goed. Het lukt nu dus niet om het adsl te installeren. Ik heb al gezegd dat ie een nieuwe computer zou moeten kopen, maar ja, dat zit er financieel niet in zegt ie.
  Maar jah in theorie zou het ook moeten werken, nu nog in de praktijk, dus hier misschien iemand met een tip wat dit meer precies dan bovenstaande betekend, hoe ik het oplos, etc of wat dan ook?

  Iedere tip is een stap in de goeie richting! Bedankt alvast!!
  Grt,

  Lennard
 • Ik heb dat een tijd geleden ook ergens geinstalleerd, die wizard liep toen ook niet op rolletjes. Ik heb toen een los iets geinstalleerd waardoor ik de verbinding aan en uit kon zetten. Dit zou door de wizard al geinstalleerd moeten worden maar dat lukte niet. Het stond ergens op de CD in een aparte map, helaas weet ik niet meer hoe die map heette…. Welke mappen staat er allemaal op de CD?
 • Om te beginnen welke Windows heb je? 98 is namelijk minimaal nodig. Weet je zeker dat de netwerkkaart goed geïnstalleerd is, en compatibel is met jou Windows? Open eens een dos-box en doe dan "ping localhost <enter>" Krijg je dan antwoord terug? Branden de goede ledjes op het modem? Als dit niet werkt zou ik het modem ff op een andere computer proberen. Waarschijnlijk heb jij ook een PC met UTP aansluiting. Plug hem ff aan je computer. Draai de software en kijk of je modem herkent wordt.
 • ik zal ff kijken op mijn eigen pc. heb echter weinig tijd dus zal wel zaterdag worden
  ik moet eerst zijn modem ophalen
  pc is voorzien van 98SE en heeft een pci netwerkkaart van kobishu o.i.d. met realtek 8139 die goed functioneert (in mijn oude pentium 2 233 deed ie het prima)
  de ledjes etc op de modem branden, ping zou ik moeten testen..
  tot zover….

  bedankt iig
  Lennard
 • Je hebt volgens mij onder Win8SE een internet/netwerk-toevoeging nodig voordat je breedband kunt internetten. Die toevoegingen staan op de Win98SE installatie-CD.
 • [quote:41de2a25fd="Obi-wan-kenobi"]Je hebt volgens mij onder Win8SE een internet/netwerk-toevoeging nodig voordat je breedband kunt internetten. Die toevoegingen staan op de Win98SE installatie-CD.[/quote:41de2a25fd]En die zou niet direct mee geinstalleerd worden met de installatie van Windows 98SE? Ik meen me te herinneren dat ik geen problemen had met breedband internet op een PC'tje met een schone Windows 98SE installatie.
 • [quote:94da0188bd="JBS"]En die zou niet direct mee geinstalleerd worden met de installatie van Windows 98SE?[/quote:94da0188bd]Zou best kunnen, maar vaak wordt een custom install gedaan en bepaalde dingen waarvan men het nut niet direct ziet, worden dan uitgevinkt.
 • [quote:6130b2aa64="Obi-wan-kenobi"]Je hebt volgens mij onder Win8SE een internet/netwerk-toevoeging nodig voordat je breedband kunt internetten. Die toevoegingen staan op de Win98SE installatie-CD.[/quote:6130b2aa64]

  Toevoegingen? Nee dat heb je niet nodig. Of je moet bedoelen dat TCP/IP geïnstalleerd moet worden. Die wordt bij het installeren van een netwerkkaart automatisch mee geïnstalleerd.
 • [quote:145e9f6df3="roy_startpag"]Of je moet bedoelen dat TCP/IP geïnstalleerd moet worden.[/quote:145e9f6df3]Nee ik dacht aan iets als VPN. Bleek om 1 of andere vage reden ook nodig te zijn bij het installeren van Zonnet ADSL.
 • dan voeg je de VPN verbinding toch handmatig toe voor 98SE.
  http://www.pcwereld.be/node/1195
  of zoek even verder met google hoe dat moet.
  Vervolgens zet je je ip nr op dhcp en de rest ook auto (als dat moett…) en maak je verbinding met het opgegeven adres uit het boekje.
  Login en maak de registratie af.
  Een CD is er vaak alleen om zaken uit handen te nemen, maar als je weet welke zaken er nodig zijn (zoals TCP/IP en VPN) kun je alles ook handmatig.
  Maak wel even via configuratie scherm - internet je verbinding naar het buitennetwerk (=ADSL) aan.

  PS: er zijn ook specialistische ADSL forums zoas http://www.adslforum.nl/default.asp?CAT_ID=1

  Bil G. schijft:
  http://support.microsoft.com/kb/191540/EN-US/
  daarmee lijkt het erop dat de DUN 1.3 al in 98SE zit en je die moet installeren om VPN te krijgen. De DUN 1.3 van 95 mag je nl niet voor 98SE installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.