Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet doet raar

Anoniem
smeenk
11 antwoorden
 • mijn broertje's PC (windows 2000 pro sp4) heeft opeens last van internet,

  als ik naar een site ga, dan vind hij de site wel, maar hij laadt niet :-?
  en msn werkt ook niet, paar dagen terug werkte het nog perfect :wink:

  nee het ligt niet aan het internet want bijmij doetie het goed

  hoe komt dit?
 • Heb je al gecheckd op virussen en spyware? Ik weet dat het heel moeilijk is om dat te checken zonder internet. Omdat je de updates niet binnen kan halen. Wat je b.v. zou kunnen doen is de virusdefinities als bestand downloaden op jou PC (is per virusscanner verschillend of dat kan). B.v. Norton Antivirus kan dat wel. Als je op spyware controlleert kun je dat b.v. doen met Hitman Pro. Hang die HD van je broertje in jouw PC. Als jij XP of 2000 hebt kun je dan de HD op spyware laten onderzoeken. Op virussen scannen kan natuurlijk ook op deze manier.
 • [quote:faa07b8dc6="roy_startpag"]Als je op spyware controlleert kun je dat b.v. doen met Hitman Pro. Hang die HD van je broertje in jouw PC. Als jij XP of 2000 hebt kun je dan de HD op spyware laten onderzoeken. Op virussen scannen kan natuurlijk ook op deze manier.[/quote:faa07b8dc6]Even de installatiebestanden op een CD branden en dan installeren op die PC kan natuurlijk ook :wink:
 • [quote:f3eda27ba0="smeenk"][quote:f3eda27ba0="roy_startpag"]Als je op spyware controlleert kun je dat b.v. doen met Hitman Pro. Hang die HD van je broertje in jouw PC. Als jij XP of 2000 hebt kun je dan de HD op spyware laten onderzoeken. Op virussen scannen kan natuurlijk ook op deze manier.[/quote:f3eda27ba0]Even de installatiebestanden op een CD branden en dan installeren op die PC kan natuurlijk ook :wink:[/quote:f3eda27ba0]

  Goed lezen. Hij heeft geen internet dus kan die niet updaten. Hitman pro stelt geen updates ter beschikking die je als bestand kan downloaden. Dus is het beter om die HD ff in een andere PC te hangen. Voor het scannen op virussen hoef je misschien niet de HD in die andere PC te hangen, dat ligt er net aan wat voor scanner je hebt. Zie mijn vorige post.
 • Je hebt wel gelijk, maar je zou natuurlijk ook even kunnen kijken welke programma's er actief zijn op die PC en aan de hand van de naam van die processen op die andere PC kunnen zoeken met Google of het malware is!

  Een HD ff in een andere PC hangen is voor jouw misschien de gewoonste zaak voor de wereld, vraag me af of dat ook voor de topicstarter geldt :roll:
 • Intussentijd kan je kijken of een andere browser wel werkt, en ook of alleen MSN Messenger en IE niet op internet kunnen of geen enkel programma. Meld ook even welke firewall je hebt, en kijk zelf even of er niet zoeits als Internet Lock aan staat.
 • [quote:dc56a8d856="smeenk"]Een HD ff in een andere PC hangen is voor jouw misschien de gewoonste zaak voor de wereld, vraag me af of dat ook voor de topicstarter geldt :roll:[/quote:dc56a8d856]

  Met die laatste zin heb jij weer gelijk, maar goed daar komen we wel weer achter als de topicstarter op onze reacties reageert :wink:.
 • sorry voor de late reactie..

  ik heb op spyware gescant met ad aware se pro, hij vond er 60 en verwijdert maar het hielp niet, definitie was niet up to date.

  ik heb nog niet gescant op virussen, helemaal niet aan gedacht.

  maar wat ik raar vind, is dat er helemaal nix vreemds met de pc is gebeurd.

  andere browser installeren doe ik niet, want ik wil gewoon dat internet explorer goed werkt. ik ga nu ff snel scannen op virussen(norton anitivirus 2004) die is wel up to date. had ik laatste tijd nog ge update
 • Ik stel voor dat je dit even doorleest:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=115358

  Daarna kun je HijackThis installeren(het installatiebestandje is niet zo groot) en dan plaats je een log op het volgende subforum:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewforum.php?f=15

  Aan de hand van dat log kunnen ze daar misschien aflezen of je computer besmet is met Spyware o.i.d.

  vr.gr.smeenk
 • Het is toch wel aan te raden dat je scant met een programma waarvan de definities up-to-date zijn. Hijackthis kun je idd ook nog proberen, zie vorige post. Het logje mag je wat mij betreft ook hier posten kunnen wij er ff nakijken.
 • ik heb win xp pro, en ik heb de firewall uitgeschakeld tusse mijn pc en die van me broertje. nu werkt z'n internet wel, maar msn messenger niet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.