Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (internet)

[ADSL] verbindingsprobleem

None
4 antwoorden
  • Hallo:)!

    Ik heb momenteel internet via een USB ADSL modem (Speedtouch, Alcatel) met een Wannadoo ADSL direct abbonement.

    Dit internet wil ik opsplitsen; dit kan echter niet omdat er een USB uitgang op zit en geen UTP. Er kan dus ook geen router op worden aangesloten.

    Daarom heb ik nu een ADSL modem
    outer combinatie gekocht. (SMC ADSL2 Barricade modem
    outer).
    Het contact zoeken met de router is geen enkel probleem. Het lukt echter niet om het modem te verbinden met internet.
    Weet iemand wat ik aan instellingen op het modem
    outer anders zou kunnen doen zodat het wel lukt?

    Hieronder gegevens van de huidige internet verbindingsinstellingen en die van de router:

    Alvast super bedankt voor tips,
    Coen.

    [b:5f98d862d5]Verbindingseigenschappen oorspronkelijke internet mbv USB modem:[/b:5f98d862d5]
    "Wanadoo ADSL inbelverbinding"

    Beveiliging (geavanceerd):
    - Codering optioneel
    - Deze protocollen toestaan: PAP, SPAP, CHAP, MS-CHAP, MSCHAPV2

    Netwerk
    - Type inbelservice: PPP: Windows 95/98/NT4/2000, Internet
    Instellingen: LCP-uitbreidingen INSCHAKELEN,
    softwarecompressie UITSCHAKELEN
    onderhandelen over meerdere lijnen voor verbindingen via 1 lijn INSCHAKELEN

    TCP/IP etc gewoon DHCP, niks ingevuld hier

    [b:5f98d862d5] Huidige instellingen ADSL modem
    outer[/b:5f98d862d5]

    ATM PVC: VC1
    Protocol: PPPoA
    VPI/VCI: 8 / 48
    Encapsulation: VC MUX
    QoS Class : UBR
    PCR/SCR/MBS: 4000 / 4000 / 10
    IP assigned by ISP: Yes
    IP adres 0.0.0.0
    Subnet Mask: 0.0.0.0
    Connect Type: Auto- Tirggered by traffic
    Idle time (minute): 5
    Username: (ingevuld)
    Password: (ingevuld)
    MTU: 1500

    [u:5f98d862d5]Status[/u:5f98d862d5]
    Internet: ADSL Physical Up

    Gateway:
    IP Address: 192.168.2.1
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    DHCP Server: Enabled
    Firewall: Enabled
    UpnP: Enabled

    Information
    Numbers of DHCP Clients: 1
    Runtime Code Version:
    0.39NE (Mar 14 2005 15:44:07)
    Boot Code Version: 0.62
    ADSL Modem Code Version: 03.02.06.00A
    LAN MAC Address: 00-04-E2-E2-B6-1E
    WAN MAC Address: 00-0E-A6-CF-65-AA (Clone MAC)
    Hardware Version: 01A
    Serial Num: S512033892

    VPI/VCI: 8/48
    Encapsulation: VC MUX
    Protocol : PPPoA
    IP Addres : down
    Subnetmask: —
    Gateway: —
    Primary DNS: —
    Secondary DNS: —
  • Bij de installatie van een router kun je beter altijd beginnen met het installeren van de nieuwste firmware. Daarna pas de instellingen. Computers dienen DHCP ingesteld te worden. En in IE moet je bij de opties instellen dat er Nooit een verbinding gemaakt wordt. Daarna volg je de setup wizard van je router. Heel vaak staat daar de desbetreffende provider al bij. Na het opgeven van de gebruikersnaam, wachtwoord, protocol (voor ADSL: PPTP of PPoE, zie handleiding Doe het zelf pakket), PPTP Server IP adress en het IP-adress moet het werken.
    PPTP Server IP adress: (bij mxstream) 10.0.0.138
    Het IP-adress is: 10.0.0.150. Na het instellen ff je router resetten, en dan moet het allemaal werken.
  • Ik kon bij de setup aangeven dat ik KPN/mxstream gebruikte en dan vult ie de genoemde instellingen in.

    Dingen als:

    VPI/VCI: 8 / 48
    Encapsulation: VC MUX
    QoS Class : UBR
    PCR/SCR/MBS: 4000 / 4000 / 10
    MTU: 1500

    Zijn vaak hetzelfde? Daar hoef ik het niet in te zoeken?

    En onderstaande velden, het is me niet duidelijk of dat het IP adres van de router moet staan (10.0.0.150 ?) of van de server (10.0.0.138). Want ik kan geen tweede veld met IP van server vinden ofso.

    Alvast bedankt,
    Coen
    IP assigned by ISP: Yes
    IP adres 0.0.0.0
    Subnet Mask: 0.0.0.0
  • [quote:293321ebbb="coenvanhasselt"]Ik kon bij de setup aangeven dat ik KPN/mxstream gebruikte en dan vult ie de genoemde instellingen in.

    Dingen als:

    VPI/VCI: 8 / 48
    Encapsulation: VC MUX
    QoS Class : UBR
    PCR/SCR/MBS: 4000 / 4000 / 10
    MTU: 1500

    Zijn vaak hetzelfde? Daar hoef ik het niet in te zoeken?

    En onderstaande velden, het is me niet duidelijk of dat het IP adres van de router moet staan (10.0.0.150 ?) of van de server (10.0.0.138). Want ik kan geen tweede veld met IP van server vinden ofso.

    Alvast bedankt,
    Coen
    IP assigned by ISP: Yes
    IP adres 0.0.0.0
    Subnet Mask: 0.0.0.0[/quote:293321ebbb]

    IP-adres: 10.0.0.150
    Subnet Mask: 255.255.255.0

    Dat veld moet er wel zijn. Heb je wel het juiste protocol gekozen? Kies niet voor static of DHCP. Je moet PPTP of PPoE hebben. Het is afhankelijk van je provider welke van de 2.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.