Vraag & Antwoord

Anders (internet)

gelijksoortige afbeeldingen zoeken

Anoniem
Jim van Zweeden
9 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een (internet)programma, dat een afbeelding kan zoeken op basis van een gegeven afbeelding. Je kunt dan zoeken bijvoorbeeld op gelijksoortige objecten op de afbeelding, of hetzelfde genre, of gelijksoortige kleuren.

  IK dacht enige tijd gelezen te hebben dat een dergelijk programma bestaat, maar kan er niets meer over vinden.

  Weet iemand welk programma iets dergelijks zou kunnen ???
 • Ik heb er een tijdje geleden iets over gelezen, ik meen in c't magazine, ik zal eens op zoek gaan. Ik kom er dus nog op terug.

  Jim
 • Nou, dat was inderdaad al een heel tijdje geleden zeg!! Het stond in c't magazine van november 2002. En dat ging over de "GNU Image Finding Tool", een open-source project, ze hebben wel een eigen website:

  http://www.gnu.org/software/gift/

  dus misschien wordt je daar wat wijzer.

  Succes en groetjes,
  Jim
 • Dank je wel, knap gevonden. Ik ga hem proberen
 • Tjo, succes!!

  Jim
 • LIjkt nog behoorlijk ingewikkeld, ik schijn het te moeten compileren. Ben niet zo thuis in het open-source gebeuren. MOet me d'r dus nog verder in verdiepen
 • Tja, het is een project in ontwikkeling en het draait (voorlopig tenminste) alleen onder Linux blijkbaar. En ik heb m'n zoektocht naar vergelijkbare programma's nog even voortgezet maar als je niet gewoon op naam of onderwerp en zo maar echt op basis van beeldinhoud wilt zoeken dan kom ik toch weinig (zeg maar geen) andere progs tegen. Het principe in z'n algemeenheid staat blijkbaar nog duidelijk in de kinderschoenen.

  Je kunt je dan ook afvragen of het in dit stadium sowieso wel zin heeft om het programma te willen gaan gebruiken. Komt het echt van de grond, dan volgt voorzover ik de Open Source gemeenschap ken ongetwijfeld ook een Windows versie.

  Gr.
  Jim
 • Ik heb uit pure niewsgierigheid nog even verder geprutst en dus mogelijk als nuttige aanvulling:

  Zelf compileren hoeft niet nodig te zijn, voor mijn Debian Testing distro (Etch inmiddels) zijn de benodigde .deb-pakketten gewoon op de Debian server beschikbaar en kunnen dus heel gemakkelijk met apt (of nog luxueuzer met Synaptic) nageïnstalleerd worden. Hoe dit bij andere distro's zit weet ik niet.

  Maar dan begint het feest!!! Het programma heeft (nog) geen grafische interface en de bediening vanaf de commando-regel is voorzichtig gezegd niet echt intuïtief. Als je deze horde genomen hebt en alle (vele) instellingen kloppen en er is een database opgebouwd en de server is gestart dan kun je wel weer via een webbrowser met een Java applet (Charmer, maar die moet wel nog even handmatig geïnstalleerd worden) de database benaderen.

  Het installeren van het programma heb ik gedaan en dat verloopt probleemloos. De rest van het verhaal, daar ben ik niet aan begonnen (wat een lafaard!) maar komt uit de documentatie.

  Ik wens je veel sterkte!!!!, je zult het nodig hebben.

  Jim
 • Kortom, hiermee kun je alleen afbeeldingen op je eigen server zoeken (toch ??). En ik wil ze zoeken op het www.

  Alhoewel ik graag wat puzzle met applicaties enz, gaat me dit wat boven de pet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.