Vraag & Antwoord

Anders (internet)

[Mozilla] Emailadressen beheren

Anoniem
M.V. Wesstein
4 antwoorden
 • Ik gebruik een al wat oudere versie v/d Mozilla Suite (v1.5). Nu gebruik ik de ingebouwde emailcliënt eveneens tot tevredenheid. Toch mis ik iets: ik kan emailadressen niet verwijderen. De enige manier is het editten van een te verwijderen emailadres, maar het "profiel" blijft bestaan en die beginnen zich nu op te hopen bovenaan de lijst :-? Hoe verwijder ik die? Upgraden naar de laatste versie is een mogelijkheid, maar aangezien Mozilla verwacht dat je dan eerst de oude versie verwijderd ben ik dan alle data kwijt, incl instellingen en daar heb ik weinig trek in… Ik heb al lopen zoeken naar bruikbare files in de Mozilla dir's, maar helaas niks kunnen vinden.

  Groet, M.V. Wesstein
 • Niet te verwijderen? Nou is Moz 1.5 alweer een tijdje geleden voor me (tegenwoordig Thunderbird 1.0.6) maar volgens mij kun je rechtsklikken op het betreffende adres en dan komt o.a. de keuze verwijderen wel tevoorschijn.

  En trouwens: bij het verwijderen van Moz wordt alleen het programma gedeïnstalleerd, je instellingen, adresboek, bookmarks en zo blijven gewoon bewaard (in \Documents and Settings\[i:f16912f58e]gebruikersnaam[/i:f16912f58e]\Application Data\Mozilla\Profiles\[i:f16912f58e]tekenreeks[/i:f16912f58e] en bij de installatie van een nieuwe versie (of Thunderbird) worden die gegevens automatisch gevonden en hergebruikt.

  Upgrade (naar Moz 1.7.10 inmiddels, of Firefox en Thunderbird, laatste versies beide 1.0.6) is los van jouw probleem toch wel raadzaam, er zijn inmiddels meerdere bugs en (ook kritische) fouten gerepareerd.

  Gr,
  Jim
 • Dank Jim, ik ga vandaag eens knutselen :)
 • Een profiel verwijderen gaat volgens mij (ik heb hier alleen thunderbird) door in mozilla mail te kiezen voor edit>mail/news account settings, dan op het te verwijderen profiel te klikken en op de knop "remove account" te klikken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.