Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Waarheid over download managers !

Anoniem
peter55
5 antwoorden
 • Is het waar dat download managers ook de download snelheid verhogen ?
 • Algemeen gesteld niet.
 • De grote jongens (ISP's) doen er alles aan om de downloadsnelheid te verhogen tegen zo weinig mogelijk abo-geld. En dan zal een gratis programmaatje dat kunnen? Denk na.
 • De snelheid wordt soms verhoogt omdat sommige download [b:e1bfb2c6c0]accelerators[/b:e1bfb2c6c0] dan het bestand van mirrors afplukken.

  [b:e1bfb2c6c0]Maar[/b:e1bfb2c6c0] als het bestand wat je download niet op een mirror staat dan werkt het dus niet.
  Je moet dan gewoon als het langzaam download de bestandsnaam in google inkloppen en daar een snelle mirror zoeken.
  Met normale servers werken zulke progs totaal niet.
 • Wat natuurlijk wel fijn is dat DM's afgebroken downloads weer kunnen oppakken, zelfstandig downloads kunnen starten op een aangegeven tijd (ook meerdere tegelijk/na elkaar) bijv. 's-nachts als het rustig is op het net en het dus sneller loopt. En als je dat wilt schakelen ze na afloop van de opgegeven downloads zelfs je pc uit. En da's fijn, want dan kun je zelf lekker naar bed. Sommige, FreshDownload bijvoorbeeld, starten ook meerdere "threads" en dat helpt bij sommige servers die per aanvraag maar een bepaalde (beperkte) bandbreedte toewijzen.

  Download ik bijvoorbeeld een update voor m'n virusscanner met de ingebouwde functie, dan komt hij met ca. 60/70 KB/s binnen, maar als ik hetzelfde update-bestandje met FD binnenhaal dan lukt dat met 100/110 KB/s. (over een 1 Mb ADSL-verbinding). Bij zo'n betrekkelijk klein bestandje niet echt interessant natuurlijk, maar als je een ISO van de laatste Debian distro wilt binnenhalen of zo dan is ca. 35% winst wel aanzienlijk natuurlijk. En ten slotte geeft FD een bestand na de download automatisch door aan de virusscanner ter contrôle en dat is ook wel handig natuurlijk.

  Dus helemaal onzin is het volgens mij niet.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.