Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Outlook Express: M'n mail is gedupliceerd!

Anoniem
JBS
6 antwoorden
 • Sinds kort heb ik (beter gezegd mijn vader) een probleem met Outlook Express op een oude Pentium II Toshiba Portege met Windows 98SE:
  Op een of andere manier ziet outlook alle mail die op de server staat (GMX.de) als niet gelezen, en download hij ze allemaal opnieuw. Dat doet hij maar een keer, maar als je het aantal mails ziet schrik je je een ongeluk (meer dan 2000).
  Is er een instelling in outlook die verkeer zou kunnen zijn gezet? Zoniet, is er een manier om de gedupliceerde mails (waarvan er dus twee identieke exemplaren zijn) allemaal te verwijderen? (alleen een van de twee dus)
  Gek genoeg is dit probleem meteen na een eerste scan met Panda Antivirus 2005 verschenen. Die heeft twee virussen gevonden: W32.Bagle en W32.Mydoom (achter mydoom stond nog iets).

  Alvast bedankt!
 • Als alle mail nog op de server staat kun je alle mail uit Outlook verwijderen en ze vervolgens opnieuw downloaden.
 • Hmm… Dat is een optie maar echt te onveilig.. Er staan heel veel erg belangrijke mails. Is er niet een manier om de gedupliceerde mails te zoeken en vervolgens te verwijderen?
 • Er is een mogelijkheid om je mail op de server te laten, als je dat handig vind. Ik heb een Engelse Windows, en weet niet hoe de dingen in het Nederlands heten:
  Ga naar Tools/accounts.
  Kies het betreffede account, en druk op properties.
  Ga naar advanced.
  Kijk of hier Leave a copy of messages on server staat aangevinkt.
 • dat had ik ook al aangevinkt, dat is het vreemde. Het is ineens gebeurt, de post blijft normaalgesproken altijd gewoon op de server. Maarja, we hebben het nu op een iewat spartaanse manier opgelost door de ochtend te weiden aan het handmatig verwijderen van meer dan 1400 mails… en het is gelukt :D

  toch bedankt voor jullie antwoorden
 • Moet het vinkje niet juist uit staan? Als het aanstaat zal de mail op de server blijven staan, en elke keer worden gedownload.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.