Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internetsites geblocked door Level3(en dus ook door wanadoo)

Anoniem
rolfb
11 antwoorden
 • Naar aanleiding van dit bericht heb ik enkele vragen:
  http://www.telegraaf.nl/i-mail/24605871/Bedrijf_blokkeert_website_met_bloederige_beelden.html

  Ik zit bij Wanadoo en deze site is bij mij ook niet meer toegangkelijk, niet dat ik deze site graag bezoek, maar censuur is iets wat thuishoort in China of Noord-korea.
  Ik heb begrepen dat wanadoo het data-verkeer route via Stuttgart en dat daarom die site niet meer te zien is.
  Is er hier sprake van contractbreuk; ik heb namelijk niet een contract gesloten voor gecensureerd Internet (dan was ik wel in China gaan wonen), maar voor volledig Internet. Ik kan over de mogelijkheid van het blocken van sites door de Provider (of door hen ingehuurde derden) niets terug vinden in de gebruikvoorwaarden.
  Ik ga ervan uit dat wanadoo moet kiezen voor een ander data-route. Kan ik, als ze dit probleem (data-route) niet oplossen het contract als ontbonden beschouwen?
 • Nou ik denk niet dat je zo makkelijk onder dat contract uit komt. Dat is wel heel makkelijk. Maar naar een jaar kan je toch gewoon per maand (of is het 2 of 3 maanden) opzeggen.
 • Nou, ik denk dat je volledig in je recht staat als je op basis van sites die geblocked worden je contract wilt ontbinden…..Ik zal het ook ens op een ander forum voor je navragen waar ze wat meer weten van gerechtelijke procedures enzo.
 • @ Venzent,

  ik ben inderdaad op zoek naar het juridische aspect; een provider heeft neem ik aan verplichtingen mbt het verzorgen van een goed data verkeer. Wellicht dat technische storingen redenen mogen zijn om (tijdelijk) bepaald verkeer niet mogelijk te maken, maar ik kan me niet voorstellen dat censuur daartoe behoort. Waar licht de grens; wordt ik straks doorgesluisd naar een wanadoohulp-site als ik de URL van het CT-forum intik, zijn blote vrouwen over een paar jaar nog te zien op m'n via mijn wannadoo-abonnement, hoe gewelddadig mag het online spel zijn dat ik wil spelen?

  Edit] wanadoo zegt zelf niks te blokken maar dat wist we al; het is lvl3 die dat doet en daar heb ik GEEN contract mee. Wanadoo moet het maar oplossen vind ik.
 • [quote:33deafd700="kompod"]
  Waar ligt de grens; word ik straks doorgesluisd naar een wanadoohulp-site als ik de URL van het CT-forum intik [/quote:33deafd700]

  De druppel die voor mij de emmer van wanadoo/casema deed overlopen was dat ze de pagina waar IE je naartoe stuurt als je een foute URL intypt (een msn zoekpagina) in hun DNS vervangen had door een wanadoo zoekpagina (met hun advertenties dus).
  Als ze blijk geven van zo weinig respect voor de fundamenten van Internet, kunnen ze mij vergeten als klant.

  En qua deze blokkade: ik zou ze schriftelijk in gebreke stellen en zeg 2 weken de tijd geven om de toegang te verschaffen. Asl ze dat niet doen wijzen op je recht om op te zeggen en dat dan vooral ook doen.
  De arrogantie van die club is eindeloos!
 • Zoals gezegd heb ik het dus nagevraagd (infopolitie.nl), maar het blijkt dat eigenlijk alle ISP in hun algemen voorwaarden hebben opgenomen dat ze het recht behouden om op eigen inzicht de toegnag te blokkeren tot sites die in strijd zouden [b:28efd358ba]kunnen[/b:28efd358ba] zijn met bepaalde richtlijnen. Je kan dit nooit op "contractbreuk" gooien.
 • Hmmm, heb eens even de algemene voorwaarden van Wanadoo gelezen, maar kom niet echt iets tegen over beperkingen op grond van content van de bezochte sites…
 • Bovendien zou ik denken dat ze dan (evt op verzoek) ook wel moeten kunnen aantonen waarop het vermoeden is gebaseerd dat die site inbreuk maakt op bepaalde regels. Kunnen /willen ze dat niet (en Wanadoo kennende is dat zo) zie ik dat alsnog als reden om je abbo op te kunnen zeggen.
  (Anders worden de deuren naar censuur / concurrentievervalsing wel erg weid opengezet…)
 • Tja, ga naar de rechtswinkel en start een proefproces op :wink: Weten we het gelijk 8)
 • [quote:39dbc8a05f="Venzent"]Tja, ga naar de rechtswinkel en start een proefproces op :wink: Weten we het gelijk 8)[/quote:39dbc8a05f]

  hou er wel rekening mee dat als je het geding verliest, je waarschijnlijk alle proceskosten gaat moeten betalen.
 • Aangezien ondergetekende het niet ziet zitten een budget apart te zetten ivm eventuele procedures tegen een kleuter-provider als wanadoo, blijft er maar één optie over:
  out goes Wanadoo in comes XS4ALL !!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.