Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Flinke factuur Hccnet door datalimiet

Anoniem
Floor
50 antwoorden
 • Dag mensen, ik zag zojuist dat er een flink bedrag is afgeschreven van mijn rekening ( €484 ) Volgens hccnet heb ik in augustus flink data verbruikt => 48 GB.

  Nu klopt daar volgens mij geen hout van. Ten eerste was ik mij zeer bewust van het limiet en ten tweede heb ik daarom geen shareaza o.i.d gebruikt. Films downloaden, of andere grote bestanden heb ik dus niet gedownload. Zeer raar vind ik het dus, dat toendertijd ik WEL downloadde mijn hoogste downloadwaarde per maand ongeveer 28 GB was, en nu ineens 48 GB. Ik heb contact gehad met de administratieve helpdesk, die konden mij alleen vertellen dat ik maar een brief moest sturen naar de klachtenafdeling.

  Ik heb geen draadloos netwerk, dus aftappen is niet mogelijk lijkt me..

  Heeft iemand hier ervaringen mee, ik heb inmiddels heb bedrag terug laten storten..

  Groeten
  Kaya
 • Je kunt gehacked zijn, heb je een firewall geinstalleerd? Controleer je datagebruik eens met NetLimiter.
 • Ik heb gewoon de firewall aan staan die XP standaard meebrengt. Hoe werkt dat programmaatje? Ik zit momenteel op een ander adres dan waar het geval over gaat..
 • De windows firewall blokkeert geen uitgaand verkeer. Een ircbot kan dus min of meer ongestoord zijn gang gaan. Check ook eens met Ewido of TDS.

  Overigens vind ik de boete belachelijk. Deze staat in geen verhouding tot de werkelijk gemaakte kosten.
 • € 10,- per GB, lijkt me echt heel veel :o Heb je in de algemene voorwaarden gekeken wat daar staat over overschrijding van de datalimiet?
 • [quote:09a6029d66="PS"]€ 10,- per GB, lijkt me echt heel veel :o Heb je in de algemene voorwaarden gekeken wat daar staat over overschrijding van de datalimiet?[/quote:09a6029d66]

  heb je goed gecontroleerd of de factuur van hccnet is ?
  Het rekeningnummer waar het geld naar toe is gegaan, is dat echt van hccnet ? Een ander bedrijf kan ook geld van je rekening afschrijven.
 • De rekening is wel degelijk van hccnet. Ook via de hccnet site kun je facturen bekijken. Zat ff te rekenen, en vond het eigenlijk ook best duur, zal ff kijken wat hccnet eigenlijk in rekening brengt per overtreden mb…


  ** Bij overschrijding van de datalimiet betaalt u € 0,01 per Megabyte

  Het klopt dus wel degelijk met 48 gb.. Oplichters..
 • Vergelijk maar eens met een normaal abo zonder datalimiet. Daar betaal je 25-50 euro per maand voor. Soms zit daar een FUP op, maar die komt in de praktijk neer op 100 GB of meer. Waarom 48 GB dan 480 euro moet kosten…
 • Zoals reeds gezegd, belachelijk duur. Voor dat geld wat jij in een maand als boete moet betalen, kan je gewoon een heel jaar ADSL zonder datalimiet krijgen. :(

  Ben je geen lid van consumentenbond oid, waarschijnlijk kunnen die wel adviseren of en hoe je hiertegen bezwaar kan maken.
 • En dat terwijl ik die 48 gb zeer betwijfel..

  Valt hier wat aan te doen eigenlijk? Aan deze belachelijke hoge kosten?
 • Wat vindt waakhond Opta eigenlijk van deze oplichtingspraktijken? Datalimieten zijn niet meer van deze tijd, daarom heeft XS4ALL deze allang afgeschaft, incl. die onzinnige FUP.
 • [quote:6f1dc44991="Obi-wan-kenobi"]Wat vindt waakhond Opta eigenlijk van deze oplichtingspraktijken? Datalimieten zijn niet meer van deze tijd, daarom heeft XS4ALL deze allang afgeschaft, incl. die onzinnige FUP.[/quote:6f1dc44991]

  vindt het een raar tarief om 480 euro voor 48 GB te betalen, maar zo staat het wel in de regels. Dus dat is geen oplichting. Je kan wel altijd voor een dubbeltje op de 1e rang willen zitten, maar dat houdt een keer op. Je moet ook de operationele kosten meewegen bij je keuze denk ik. Gelukkig dat de trend is ingezet om de FUP af te schaffen.

  TS : kan je aantonen dat je veel minder dan 48 GB heb gedownload ?
  Zo nee, dan zal je denk ik gewoon moeten betalen.
 • [quote:9eb045f37b="Bosje"]Je kan wel altijd voor een dubbeltje op de 1e rang willen zitten, maar dat houdt een keer op.[/quote:9eb045f37b]Nee hoor, gewoon een provider nemen zonder datalimiet, er zijn er zat.
  [quote:9eb045f37b="Bosje"]TS : kan je aantonen dat je veel minder dan 48 GB heb gedownload ?[/quote:9eb045f37b]Laten we de bewijslast omkeren: Laat HCCNet maar lekker aantonen dat je 48GB verbruikt hebt. Aangetekende brief naar de klachtenafdeling dus, we moeten HCCNet natuurlijk wel de kans geven om hun fout te corrigeren.
 • [quote:6bc8acef83="Bosje"]
  TS : kan je aantonen dat je veel minder dan 48 GB heb gedownload ?
  Zo nee, dan zal je denk ik gewoon moeten betalen.[/quote:6bc8acef83]

  Is dat niet omgekeerd? Zo'n provider moet toch keihard aantonen dat jij dat hebt verbruikt en niet andersom? Zou wat zijn als een winkel je een rekening gaat sturen voor geleverde producten en jij vervolgens maar moet aantonen dat je ze niet hebt ontvangen. :wink:
 • 48GB is trouwens absurd veel dataverkeer voor een 800/256 abbo. Dat betekent komt nl. overeen met ongeveer 6 dagen constant downloaden met volledige benutting van de bandbreedte. Is dat waarschijnlijk in de situatie van TS? :roll:
 • Als er een ircbot of spambot op geparkeerd staat, is dat geen enkel probleem.
 • Upload is onbeperkt.. Ehh, tja, wat moet ik hiermee. Ik ben student, en dit is toch een onaangename verrassing. Ik weet bijna zeker dat ik nooit geen 48 gb heb binnengehaald, ben zelfs nog ruim een week weggeweest in augustus ivm vakantie…

  Wat heb ik aan die programmaatjes van datalimiet als het om augustus gaat??
 • Nou, je kunt checken of er nog iets actief is. Anders heb je de komende maand wellicht een nog hogere rekening.
 • [quote:a9f994ce8a="Obi-wan-kenobi"]48GB is trouwens absurd veel dataverkeer voor een 800/256 abbo. Dat betekent komt nl. overeen met ongeveer 6 dagen constant downloaden met volledige benutting van de bandbreedte. Is dat waarschijnlijk in de situatie van TS? :roll:[/quote:a9f994ce8a]

  Hun hebben zo'n metertje toch? Bij dataverbruik kun je het elke dag bekijken. Als hun zeggen, kijk eens ff naar ons metertje, dan kan ik daar toch weinig tegen inbrengen?!
 • Ik zou het geld lekker terug laten boeken en helemaal niets meer betalen aan die honden laat ze maar naar de rechter gaan effe kijken wat die er van vind
  Ik ben zelf ook verkeerd behandeld door die hufters
  Waarschuwing voor iedereen neem nooit!!! hccnet het zijn gewoon criminelen
  Er zijn zoveel andere goede en eerlijke providers
  gr
  HDL

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.