Vraag & Antwoord

Anders (internet)

alle bittorrent clients vast na 20 minuten?

Anoniem
Jimmy
11 antwoorden
 • Hey,

  Ik heb een erg vaag probleem. Als ik iets wil downloaden via een bittorrent client, welke dan ook, loopt de client vast en geeft foutmelding. Met auzura heb ik zelfs meegemaakt dat mijn computer spontaan opnieuw opstarte na de foutmelding… :-? . Bittorrent, auzura, abc client, bittornado, allemaal hetzelfde probleem. Ook bleef bij auzura gewoon torrents aan staan, volgens tracker althans, zelfs na reboot. Iemand wel is van dit probleem gehoord? Sorry heb nog niet echt de moeite genomen om zelf op onderzoek uit te gaan, heb dan ook niet echt veel tijd :evil:.

  sys specs globaal:
  x2 4400+
  2gb twinx xpert pc3200
  7800 GTX
  300gb seagate
  asus a8n sli premium moederbord.

  bedankt iig!
 • Bittorrent is de engine waar volgens mij ook alle andere programma's gebruik van maken. Misschien zaak om die eens opnieuw te installeren of te upgraden.

  Ander probleem kan het gebruik van een (wireless) router zijn icm te veel actieve (torrent-)verbindingen. Krik het maximum aantal verbindingen in bijv. Azureus (of als je die Auzura wil noemen, prima) eens omlaag.
 • Beperk de upload eens tot 50% van de beschikbare bandbreedte, en het aantal peers tot 60.
 • [quote:eaf8dd9d29="Paulus"]Bittorrent is de engine waar volgens mij ook alle andere programma's gebruik van maken. Misschien zaak om die eens opnieuw te installeren of te upgraden.

  Ander probleem kan het gebruik van een (wireless) router zijn icm te veel actieve (torrent-)verbindingen. Krik het maximum aantal verbindingen in bijv. Azureus (of als je die Auzura wil noemen, prima) eens omlaag.[/quote:eaf8dd9d29]

  Hehe sorry wist de precieze naam niet meer :D.

  Dat ze gezamenlijk 1 engine gebruiken wist ik en daar zit ook het probleem.. updaten en reinstall werken niet. Zonder router nog hetzelfde probleem…

  Ik zal eens proberen om 50% te gebruiken, weet niet of het resultaat heeft.
 • Ik wil geen slapende hond wakker maken.. maar is Bittorrent niet voor het downloaden van illegale software? :o
 • [quote:04a09983a8="TeH.SMooSH"]Ik wil geen slapende hond wakker maken.. maar is Bittorrent niet voor het downloaden van illegale software? :o[/quote:04a09983a8]
  Dat kan. Maar Bittorrent wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor het verspreiden van diverse Linux-distributies.
 • maar is een update. Ik heb ondertussen mijn netwerk drivers geupdate, deze liepen nogal op achter. Dit veranderde echter niets. Ik kan ook niets vinden op internet met dit probleem, enkel in het bittorrent faq staat iets over het verband tussen vast lopen en netwerkkaart problemen.

  De update maakte geen verschil. De nieuwste bittorrent is gedownload en ook het maximum aantal peers is naar 60 of 40 gezet wat nog steeds geen verschil maakte.

  Nog iemand ideeen?
 • Werkt HTTP traffic nog wel? (kan je websites bezoeken ed?)

  Kijk evt eens op je modem of hij niet door z'n max connections heen gaat, hoewel ik dat met max 60 connections niet zou verwachten ;)

  Wat is de precieze foutmelding?

  [quote:297f0202b5]Dat ze gezamenlijk 1 engine gebruiken wist ik en daar zit ook het probleem.[/quote:297f0202b5]
  Dat doen ze niet. Ze gebruiken hetzelfde [i:297f0202b5]protocol[/i:297f0202b5]. Zeggen dat ze gezamenlijk 1 engine gebruiken is zoiets als zeggen dat FF en IE dezelfde engine gebruiken ;)

  [size=9:297f0202b5][offtopic]Pssjt! 't is Azureus :P[/size:297f0202b5]
 • nou daar ligt het probleem ook…

  Ik gebruik nu ABC client. ( heb ook voor het gemak eens een OUDERE bittorrent versie genomen, maar tevergeefs ). Na even downloaden loopt het programma vast, het bekende windows schermpje… nooit gekeken naar details als dat nodig zou zijn. Maarja das het ergste niet… hij gooit me internet eruit totdat die client afgesloten is. Geen MSN, Games en http meer tijdens het downloaden… (ja met 5kb down en 0kb up dus niet volle bandbreedte ^^ ). Aan me modem kan het overigens niet liggen.. heb het alleen op me nieuwe computer, op de oude ging alles perfect met hetzelfde modem.

  Soms slaat me hele comp op hol… sluit niet meer af, internet op hol, en loopt uiteindelijk helemaal vast… en dat alles na het afsluiten van de client na het vast lopen.
 • probeer eens tuneuputilities 2006, daarmee kan je je internet optimaliseren: ik kon niet meer internetten als BT aanstond (bittornado that is) maar na TUU2006 wel :D Misschien dat het bij jou ook werkt? (30dgn trial versie)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.