Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Comprimeren outlook expres

Anoniem
J. de Boer
4 antwoorden
 • ik krijg wel eens de vraag bij afsluiten of ik wil comprimeren.
  Hij gaat dan overigens automatisch lopen en dan druk ik maar op annuleren. Als ik de mappen comprimeer verwijdert hij dan emailberichten ? Is het verstandig om te comprimeren ?
 • je mail berichten blijven. Je moet het zien als een soort defrag.

  Ben je nog onzeker, maak dan eerst een kopie vd files en comprireer dan
 • Helaas heb ik andere ervaringen. Tot twee keer toe was ik een behoorlijk aantal mails kwijt. Dus ik annulleerde vanaf dat moment.
 • Dit probleem is hier heel recentelijk ook aan de orde geweest.
  Het komt er op neer dat je op het moment dat OE deze toestemming vraagt in feite veel te laat bent. Eigenlijk moet je in OE regelmatig handmatig comprimeren (Menu Bestand/Map/Alle mappen comprimeren.
  Doe je dat niet, dan groeit met name het bestand Postvak In.dbx, maar ook de dbx-files van de andere mappen eindeloos door, ook al is het postvak leeg of nagenoeg leeg. De oorzaak hiervan is (zie ook de link waar ik naar verwijs) dat bij verwijderen van een bericht dit niet echt wordt verwijderd, maar alleen maar gemarkeerd als verwijderd. Vergelijk hiermee verwijderde bestanden op de HD.

  In het menu Opties/Onderhoud kun je zien bij welk percentage schijfruimte dat comprimeren plaats gaat vinden. Bij mij staat dat nog altijd op de waarde vlak na het installeren van Windows, en dat is bij mij 20%. Zo'n dbx-bestand kan dus gigantisch groot zijn, terwijl dit leeg en gecomprimeerd maar 59 kB groot is.

  Ook eerder bij vragen in dit forum is gebleken dat er op dat moment (edit: ik bedoel, wanneer die vraag verschijnt) onvoorspelbare dingen kunnen gebeuren (gebrek aan voldoende geheugen?). Hoe dan ook, je kunt deze zaken beter voor zijn door bovengenoemd handmatig comprimeren. Dan zal die vraag om toestemming niet meer verschijnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.