Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ICT opleiding

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo,
  Kan iemand voor mij aantal ICT opleiding instituut noemen in de regio Groningen
 • Alfa, of noorderpoort. Maar heb je daar geen mentor voor omdat soort dingen te vragen?
 • Informeer maar eens bij de hanzehogeschool. Wel HBO nivo natuurlijk, maar je geeft geen nivo aan. Je kunt ook eens op de site van de gemeente kijken. Verder is inderdaad de dekaan van je huidige school de aangewezen vraagbaak.

  http://www.hanzehogeschool.nl/
  http://portal.groningen.nl/
 • MBO niveau ,om systeembeheerder opleiding te volgen
 • Weet je wel zeker dat je dat wilt worden? Lijkt me namelijk zo'n beetje de grootste kutbaan op informaticagebied.
 • Hoezo ,kun je wat uitleggen
 • ja inderdaad ben ik ook wel geintreseerd in
 • [quote:a5145543e1="gerben"]Weet je wel zeker dat je dat wilt worden? Lijkt me namelijk zo'n beetje de grootste kutbaan op informaticagebied.[/quote:a5145543e1]
  Hahahaha, persoonlijke frustratie's? :wink: Maaru, ik (als netwerkbeheerder) ben ook wel benieuwd naar je onderbouwing.
 • Ach, het zal van bedrijf tot bedrijf schelen natuurlijk. Maar vaak ben je voetveeg van zowel de directie als personeel. Als alles goed draait, vraagt de directie zich telkens af of ze je wel nodig hebben. Draait het niet goed, dan vraagt de directie zich af, waarom ze zo'n dure kracht in dienst hebben. Altijd budgetproblemen (investeringen die geen geld opleveren). Verder kan het werk snel eentonig worden, dagelijks backuppies draaien, virussen en spyware verwijderen, etc. etc.
 • [quote:fa320d1489="gerben"]Ach, het zal van bedrijf tot bedrijf schelen natuurlijk. Maar vaak ben je voetveeg van zowel de directie als personeel. Als alles goed draait, vraagt de directie zich telkens af of ze je wel nodig hebben. Draait het niet goed, dan vraagt de directie zich af, waarom ze zo'n dure kracht in dienst hebben.[/quote:fa320d1489]
  Dat is denk ik inderdaad afhankelijk van het bedrijf, zelf totaal geen last van.
  [quote:fa320d1489="gerben"]
  Altijd budgetproblemen (investeringen die geen geld opleveren).[/quote:fa320d1489]
  Waar ik werk, werken we niet met budgetten, maar dan nog, deze verantwoordelijkheid ligt bij het management, niet bij de beheerders.
  [quote:fa320d1489="gerben"]Verder kan het werk snel eentonig worden, dagelijks backuppies draaien, virussen en spyware verwijderen, etc. etc.[/quote:fa320d1489]
  Dit is niet het werk van een systeem/netwerkbeheerder, misschien bij wat kleinere bedrijven, maar bij een serieuzere omgeving is dit het werk van of een operator of eerste lijns support

  Ik denk dat je als systeem/netwerkbeheerder bij het juiste bedrijf juist de meest afwisselende baan hebt binnen de ITsector.
 • [quote:ae3e2f7b1f="gerben"]Ach, het zal van bedrijf tot bedrijf schelen natuurlijk. Maar vaak ben je voetveeg van zowel de directie als personeel. Als alles goed draait, vraagt de directie zich telkens af of ze je wel nodig hebben. Draait het niet goed, dan vraagt de directie zich af, waarom ze zo'n dure kracht in dienst hebben. Altijd budgetproblemen (investeringen die geen geld opleveren). Verder kan het werk snel eentonig worden, dagelijks backuppies draaien, virussen en spyware verwijderen, etc. etc.[/quote:ae3e2f7b1f]

  Zelf ben ik actief als (assistent) systeembeheerder. Ik krijg ook veel gezeik over me heen. Vaak wordt er gezeken om de kleinste dingetjes. Sommigen lijken het wel te doen alleen maar om te kunnen zeiken :evil: En als alles goed draait, hoor je niemand. Niemand die er bij stil staat waarom het systeem stabiel draait en wat ik in vredesnaam de hele dag zit te doen. Ik denk niet dat dit in ieder bedrijf hetzelfde is. Er zullen vast bedrijven zijn waar men wel op een volwassen en gezonde manier met elkaar om kan gaan. Ja, ja, zelf zit ik wel met persoonlijke frustraties maar die bespaar ik jullie, zou anders een heel lang verhaal worden.

  Het werk vind ik wel afwisselend genoeg, dus wat werk betreft heb ik het prima naar mijn zin, het gaat dus meer om de omgang met IT'ers door het soort mensen waar ik mee te maken heb. Dat valt mij best wel tegen. Maar het gaat in eerste instantie om het werk, niet om de mensen erom heen.
  Ik ben nog bezig met mijn studie en ga daarna nog wel wat vervolgstudies doen maar zodra mijn niveau hoog genoeg is ga ik wat anders zoeken.

  Maar ik geloof dat we inmiddels een beetje off-topic zijn geraakt :oops:
 • Nja ligt eraan: bedoel wat is je achtergrond. Ik ben nu vierde jaars informatca student en ben ook assisent systeembeheer. Wat Vincent ook zegt.. denk dat het ligt aan de omgeving waar je in werk. Vind het ook veel plezieriger om bij verschillende klanten rond te lopen… meer ervaring opdoen en het is veel diverser. En dat verveelt niet.. en backups uitvoeren dat kan je automatiseren en de tapes verwisselt iemand binnen in het bedrijf.
 • Voor een "objectieve" :lol: weergave: zie de BOFH:
  http://www.theregister.co.uk/odds/bofh/
  :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.