Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Twee computers: bestandsuitwisseling, printen en internet

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Beste mensen,

  Op dit moment heb ik xs4all basic met een Speedtouch Home (aan deze comp. hangt de printer ook trouwens). Ik wil een tweede computer draadloos aansluiten op internet, vanaf die tweede computer wil ik ook kunnen printen e.d.
  Nu heb ik gelezen dat het aansluiten van een router als bijvoorbeeld de Linksys WRT54G bij bezitters van een Speedtouch tot veel gedoe leidt. Dus had ik bedacht dat het veel makkelijker zou zijn als ik gewoon via marktplaats een Speedtouch 570 op de kop tik en de zaak daarop aansluit.

  Mijn vraag is of ik met zo'n modem/router ook direct een klein netwerkje van mijn computers kan maken, zodat ik bestanden kan uitwisselen en kan printen.
  Voor de duidelijkheid: ik heb werkelijk geen gram kaas gegeten van netwerk gerelateerde zaken. Ik weet nauwlijks wat een router/hub/switch/acces point/modem precies is.

  P.S. Ik ben op de hoogte van het feit dat zo'n 570 slechts 11Mbps draadloos biedt.
 • Volgens mij * nak me er niet op * zijn er tegenwoordig speciale converters waarmee je van elke printer een gesharede netwerkprinter kan maken. Misschien is dat echter iets voor jou?
 • Asus heeft een wireless router met ingebouwde printserver, de WL500G. Deze kun je zowel via USB als parallel op je printer aansluiten. Als je parallel gebruikt, kun je de USB poort nog voor andere toepassingen gebruiken zoals webcam of memory stick (de router wordt dan FTP-server).

  Erik.
 • Zelf gebruik ik de ASUS WL500-g. Behalve draadloos (54Mbps) en heb er zowel een laserprinter (parallel) als een deskjet (USB) aanhangen. Allemaal heel stabiel.

  Ook is er een speciaal forum waar je je vragen kwijt kunt resp. eerst opzoekt.

  Kijk wel eerst op de site van ASUS of je printers met deze router compatibel zijn of op het forum of men een niet compatibele printer toch aan de praat heeft gekregen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.