Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL valt weg

Anoniem
jdlhaye
3 antwoorden
 • Na een aantal jaren kabelinternet, sinds ± een jaar overgestapt op ADSL via mijn werk. Nou ja mijn werk het is gewoon een KPN-abonnement Basic. Heeft het afgelopen jaar vlekkeloos gefunctioneerd.

  Sinds een aantal weken het volgende probleem, de verbinding valt regelmatig weg. De ene keer een paar seconden de andere keer enkele minuten. Soms blijft de verbinding dan weer een paar seconden in stand, om vervolgens weer weg te vallen. Ook de snelheden van de verbinding kloppen niet altijd deze moeten zijn 768/3200, maar in het modem staat met enige regelmaat bijv. 228/1926 of andere getallen.

  Ik heb inmiddels contact gehad met KPN en zij zeggen dat het probleem na de wandcontactdoos ligt, dus dat het probleem ergens tussen mijn modem en de KPN-telefoonlijn zit. Zij zien overigens wel dat de verbinding met enige regelmaat wegvalt. Ik heb alle kabeltjes nagelopen om te kijken of ons konijn niet toevallig ergens hap heeft gezegd. Is niet het geval, voor de zekerheid toch maar het kabeltje tussen de wandcontactdoos en het modem vervangen, maar helaas dit was geen oplossing. Ook de lijnen naar de telefonen uit de splitter gehaald om te kijken of hier mogelijk storing door veroorzaakt wordt, helaas ook niet het geval. De ethernetkabel kan het niet zijn, want op de laptop valt het internet ook weg, het probleem moet dus ergens tussen het modem en KPN zitten!

  Zoals elke grote organisatie in Nederland boodt KPN natuurlijk aan een monteur langs te sturen, voor mijn kosten uiteraard, maar ik wil eerst kijken of ik het zelf niet opgelost krijg.

  Iemand nog ideeën! En weet iemand toevallig wat zo'n KPN-monteur kost?

  Aanvullende info:
  Windows XP pro
  Internet Explorer 6.0
  Speedtouch 580 (met laatste firmware)
 • Heb je al geprobeerd het modem te resetten?
 • yep, en aan en uit ook! Zojuist ben ik erachter gekomen dat mijn telefoonaansluiting het nu ook niet meer doet, dus ik vermoed dat het in de splitter zit.
  Ik ga nu maar even kijken of de telefoon het wel doet buiten splitter om!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.