Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Vraag over proxy instellingen e.d.

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Als internetprovider als ik @home, en doormiddel van een router worden twee pc's voorzien van internet. Een pc staat in de woonkamer, de andere pc staat een trap hoger.

  Als ik de computer opstart die bovenstaat en op internet wil gaan dan doet hij er soms (meestal) lang over op de internetpagina te openen, of msn of iets dergelijks te starten.

  Hij geeft dan de melding dat hij naar de proxy instellingen aan het zoeken is, en na een tijdje vind hij deze dan ook blijkbaar en dan is er verbinding.

  Ik heb hier een vraag over:
  1) dat het opeens zo lang duurt ligt dat aan mijn pc, router of @home?
  2) wat kan ik hier tegen doen (router eens uittrekken??) of is het goed zo
  3) wat zijn proxy instellingen eigenlijk

  Alvast bedankt
 • Een proxy-server is eigenlijk niets anders dan een doorgeefluik voor HTTP- en FTP-verkeer. Als je een proxy-server gebruikt en je vraagt een webpagina op, dan doet jouw PC een aanvraag bij de proxy en deze vraagt uiteindelijk de bedoelde webpagina op. Voordeel hiervan is, dat de proxy deze site veelal opslaat in zijn cache, waardoor de volgende keer dat deze pagina bezocht wordt, hij uit de cache gehaald kan worden en sneller op je scherm staat.

  Als je geen proxy-server in je netwerk hebt (en aan jouw verhaal te lezen heb je dat ook niet), kun je naar je Internet-opties gaan, tabblad verbindingen, hier op de knop LAN-instellingen en vervolgens hier alle vinkjes uit zetten. Internet Explorer gaat dan niet lopen zoeken naar een proxy, die er niet is…
 • @home gebruikt geen proxy server,
  dus net wat leo zegt:bij je LAN-instellingen alles uit
 • Dankje heren! :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.