Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Zeelandnet en Planet op een PC

Anoniem
Mgompie
11 antwoorden
 • Is het mogelijk om twee internet-accounts aan te maken op een PC of labtop. In dit geval Zeelandnet (kabel) en Planet (ADSL)? Uiteraard zonder dat ze elkaar in de weg zitten.
 • Ja, dat is mogelijk.
 • Ok, hoe dan?
 • Ok, hoe dan?
 • Gewoon allebei aansluiten op de manier die beschreven wordt door de providers zelf…

  Ik vraag me alleen af waarom je dit zou willen…
 • [b:ddf2dd9176]Leo S schreef:[/b:ddf2dd9176][quote:ddf2dd9176]Ik vraag me alleen af waarom je dit zou willen…[/quote:ddf2dd9176]Misschien wel omdat laptops nou eenmaal bedoeld zijn om gemakkelijk mee te nemen van het ene adres naar het andere :wink: .

  Gr,
  Jim
 • 't Is me al een stuk duidelijker??????!!! :roll: Dhr. van Zweeden snapt het.
 • Fijn dat het al een stuk duidelijker is… Als je dan in het vervolg ons ook duidelijk maakt wat nou precies de bedoeling is, kunnen wij antwoorden geven waar jij wat aan hebt. Je vraagt alleen of het mogelijk is; het antwoord hierop is: ja. Voor de rest is het gewoon een kwestie van aanwijzingen volgen.
 • Nou, tot nu toe heb je hier allemaal niet zoveel aan vrees ik.

  Planet ADSL is simpel, voor zover ik weet wordt bij een abo een 4-poorts router geleverd. Gewoon op je laptop met de "Wizard netwerk instellen" alles op automatisch zetten. De providerinstellingen staan allemaal in de router en hoeven niet per pc vastgelegd te worden. Pc inprikken op de router en klaar is Mgompie.

  Hoe dat bij Zeelandnet werkt hangt af van het geleverde modem. Op de website vond ik dit:


  [i:c99479a7c5][b:c99479a7c5]Een nieuwe computer of router aansluiten[/b:c99479a7c5]

  Onderstaande antwoord is alleen van toepassing als uw kabelmodem van het merk Com21 is. Voor een Webstar kabelmodem hoeft uw nieuwe pc/router niet geregistreerd te worden.

  Bij het aansluiten van uw ZeelandNet abonnement is de netwerkkaart in de oorspronkelijke computer geregistreerd bij ZeelandNet. Op basis daarvan krijgt u toegang tot ons netwerk.

  Door deze beveiliging is het niet mogelijk om zomaar de netwerkkabel tussen twee computers te wisselen. Als u met twee of meerdere computers op Internet wilt, zult u gebruik moeten maken van een router.

  Als u geen gebruik wilt maken van een router, maar wel met de andere computer gebruik wilt maken van Internet via de Kabel kunt u de computer helemaal aansluiten en deze vervolgens laten registreren door te bellen naar de Klantenservice. Het telefoonnummer is 0113 377 770.

  Voor meer informatie over routers kunt u contact opnemen met uw leverancier of u kunt deze bijvoorbeeld aanschaffen via ZeelandNet tegen een fikse korting. Kijkt u voor meer informatie over de mogelijkheden op http://www.zeelandnet.nl/routers .

  Wilt u een router aansluiten, moet u even bellen als de router volledig aangesloten is. Onze Klantenservice zal dan zorgen dat het nieuwe apparaat toegang krijgt.[/i:c99479a7c5]

  In ieder geval moet er dus een router tussen, want elke keer opbellen naar Zeelandnet als je een andere pc aansluit is natuurlijk geen optie.

  Zit die router er eenmaal tussen en is hij geregistreerd bij Zeelandnet, dan geldt voortaan hetzelfde verhaal als voor planet.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

  Gr,
  Jim
 • Geweldig, bedankt.
 • Graag gedaan, laat t.z.t. nog even weten hoe het afgelopen is.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.