Vraag & Antwoord

Anders (internet)

verbinding

Anoniem
AmezorC
13 antwoorden
 • Een duister probleem althans voor mij.Ik heb een nieuwe pc en probeer verbinding met het internet te krijgen,maar helaas lukt dit niet.met mijn oude pc is het geen probleem dus geen fout in de verbinding.Nu het vreemde ,als ik mijn pc oppak en er mee naar de pc shop ga waar hij wegkomt en die plugt hem op het net is er gelijk verbinding.Nu heb ik ook een andere pc (nieuw) meegehad van hem en ook met deze krijg ik geen verbinding,en bij hem wel.het enige verschil wat er tussen de 2 pc is ,mijn oude werkt met sp1 en de nieuwe met sp2.Zo ook de nieuwe die ik meehad om te proberen.Moet ik het hier in zoeken of toch iets anders.modem is een allied data copperjet 816 2pnl 88-01 de oranje.zelfs bij mijn internet aanbieder weten ze niet wat er aan de hand is.
 • Ga eens naar Start, Uitvoeren, cmd intypen en dan in de dosbox ipconfig typen. Zoek daar ff uit of je de modem wel kan zien of dat je ook daar geen verbinding mee kunt maken.
  NB: Als er geen verbinding is, is het IP 127.0.0.1
 • Dit heb ik al reeds gedaan en het vreemde hier is dat ik een heel ander ip adres krijg toegewezen dan wanneer ik dit met mijn oude pc doe.en handmatig een ip adres gateway en subnet invoeren helpt ook niet.
 • Weet je zeker dat je provider niet checkt op mac adres van de netwerkkaart in je computer?
 • Nee gebeurt puur op ip adres,maar ik heb ook een ander modem geprobeerd en daar kom ik ook niet echt verder mee,maar dit modem heb ik aan de kant gezet omdat ik daar constant problemen mee had bij bbned,misschien ook niet zo verstandig om het daar mee te proberen.maar ik sluit vanavond een pc aan met daarop ook alleen sp1 zien of deze wel verbindt.
 • Ik heb vanavond een pc met sp1 geprobeerd en deze geeft hetzelfde probleem,ik voer handmatig alle gegevens in en krijg geen verbinding.automatische toewijzing ip adres werkt wel maar geeft me nog steeds een niet bekend ip adres,morgen maar weer eens bellen met mijn aanbieder.
 • Aanmelding bij de provider gebeurt niet op basis van IP-adres. Je krijgt namelijk pas een IP-adres nadat je bent geauthenticeerd op het netwerk. Dit kan op verschillende manieren. De twee meest voorkomende zijn op basis van gebruikersnaam en wachtwoord en op basis van MAC-adres.

  In het laatste geval wil het wel eens helpen om je modem uit te zetten (ook even de stekker eruit) en weer aan te zetten. Hierdoor krijgt je modem een harde reset en leert hij opnieuw wat het MAC-adres van je netwerkkaart is. Veel van dit soort modems laten namelijk maar 1 MAC-adres toe op Internet. Het maakt dan verder niet uit welk adres dit is, maar als je iets anders aan gaat sluiten, krijg je geen verbinding totdat je modem gereset wordt.
 • Computernaam en werkgroep komt ook wel voor (als identificatie).
 • het lijkt erop dat na contact te hebben gehad met mijn aanbieder er inderdaad maar 1 pc met het net in verbinding kan zijn omdat er een mac adres toegewezen wordt.en een reset van het modem werkt niet,voor zover ik het begrepen heb moet dit gebeuren bij de aanbieder.dus gerben had het in eerste instantie al goed,maar aangezien ik afging op dat gene wat ze bij mijn aanbieder vermelden is er te ver gezocht,morgen maar weer proberen.
 • ik heb een router gekocht en daarmee leek alles opgelost ware het niet dat mijn verbinding nu na ongeveer 1 uur uitvalt,waarna ik een reset doe van de router en alle gegevens weer invul voor een uurtje verbinding,heb al contact gehad met sweex,en die zeggen ga maar terug naar de leverancier waarschijnlijk zit er een foutje in de router.dus morgen daar maar aan de bel trekken en zien of die mij verder kan helpen.
 • probleem is opgelost,ik heb een nieuwe router meegekregen en deze werkt perfect.
 • Nu nog wat hoofdletters en een entertoets installeren :wink:
 • Zeikerds en Miereneukers kom je overal tegen,had ze hier niet verwacht ,want tenslotte zijn we met een hobby bezig.al denkt AmezorC daar anders over.ondanks zijn knipoog.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.