Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Kazaa veilig voor laptop?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Op mijn oude pc zit nog steeds kazaa lite, voor mij een makkelijke manier ommijn favoriete muziek binnen te halen. Maar ik haal volgens
  mij ook geregeld een virus binnen.
  Nu vraag ik mij af of het nog veilig is om op mijn laptop kazaa te installeren, of hebben jullie andere(betaalde) sites die jullie naar tevredenheid gebruiken?


  Thanks


  CANE
 • Ik gebruik liever LimeWire voor de losse nummers: ook niet geheel veilig, maar wel een heel stuk veiliger dan KaZaa en aanverwanten. Zit ook een automatische check op of de bestanden die je binnen haalt om 1 of andere reden "corrupted" zijn.
  http://www.limewire.com/

  Voor de grotere downloads (complete films op DivX/XviD, DVD's, complete muziekalbums op MP3/WMA) gebruik ik BitTorrent. Hier zijn diverse clients voor, de favorieten zijn, o.a.:
  http://www.bitcomet.com
  http://www.bittornado.com

  Voor content verwijs ik naar de Gigantic Bittorent site list op het Slyck-forum …
  http://www.slyck.com/forums/viewtopic.php?t=8690

  Enne, natuurlijk alleen maar content downloaden waar geen auteursrechten op rusten, hè? :wink:
 • KaZaA is een p2p netwerk met vooral illegale software, dit word hier niet ondersteund.
 • [quote:13f28504f1="TeH.SMooSH"]KaZaA is een p2p netwerk met vooral illegale software, dit word hier niet ondersteund.[/quote:13f28504f1]Deze discussie hebben we al talloze keren gevoerd: zolang er niet direct gelinkt wordt naar auteursrechtelijk beschermd materiaal, mag het gewoon op dit forum. Services als KaZaa, LimeWire en BitTorrent zijn in beginsel immers niet illegaal.

  Hier trouwens nog zo'n oud topic dat toen ook niet op slot gezet is, leuke discussie trouwens (enne, SuprNova.Org is nu NewNova.Org … :wink: ) …
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=131664
 • [quote:0a4c7cc632="TeH.SMooSH"]KaZaA is een p2p netwerk met vooral illegale software, dit word hier niet ondersteund.[/quote:0a4c7cc632]

  Ik ben ook bereidt om voor muziek te betalen, zoals in mijn post staat. Voor de rest zoek ik geen software, omdat ik dan geen garantie meer heb op mn laptop als deze kapot zou gaan :wink:

  Dank voor de uitleg Obi! Ik ga op zoek naar Limewire!
 • [quote:5cea711842="TeH.SMooSH"]dit word hier niet ondersteund.[/quote:5cea711842]
  Ik weet niet waar je dit vandaan haalt. Hierover beslissen de mods en admins nog altijd.
  [quote:5cea711842="Obi-wan-kenobi"]Deze discussie hebben we al talloze keren gevoerd: zolang er niet direct gelinkt wordt naar auteursrechtelijk beschermd materiaal, mag het gewoon op dit forum. Services als KaZaa, LimeWire en BitTorrent zijn in beginsel immers niet illegaal.[/quote:5cea711842]
  Zo is het.
 • [quote:f64d5fd8bd="CANE"]Op mijn oude pc zit nog steeds kazaa lite, voor mij een makkelijke manier ommijn favoriete muziek binnen te halen. Maar ik haal volgens
  mij ook geregeld een virus binnen.
  Nu vraag ik mij af of het nog veilig is om op mijn laptop kazaa te installeren, of hebben jullie andere(betaalde) sites die jullie naar tevredenheid gebruiken?


  Thanks


  CANE[/quote:f64d5fd8bd]

  betaalde sites heb je ook zat, nadeel is dat die bestanden altijd helemaal worden volgepropt met beveiligingen. Zodat het vaak niet eens mogelijk is om het legaal gedownloade bestand op een CD te zetten of zelfs op een andere pc af te spelen. Een manier om dit te omzijlen is het bestand gewoon af te spelen en dan met een goede opnameprogramma laten opnemen met input: stereomixer/what u hear (creative). Gelukkig is het signaal zelf niet beveiligd, zoals bij die nieuwe multimedia standaarden het geval zal zijn: HD-TV, HD-DVD, Blue-ray.

  @ TeH.SMooSH, zolang er niet gevraagd wordt hoe/waar je bijvoorbeeld de nieuwste Photoshop CS2 kan downloaden en werkend krijgen is er weinig illegaals aan.
 • Als je toch Kazaa installeert, installeer dan Kazaa Lite Resurrection en zet daarin de filters aan (www.filesharingplace.com).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.