Vraag & Antwoord

Anders (internet)

tweede telefoonnummer

Anoniem
RK
5 antwoorden
 • Ik zou graag een tweede telefoonnummer/lijn willen ivm met een adsl abonnement dat ik ga nemen. Ik heb vlak bij mijn pc een contactdoos waar een telefoon op is aan te sluiten, maar deze is niet actief, dat zou ik wel graag willen.
  Nu is de situatie zo dat ik een kabel van zo'n 15 a 20 meter moet gaan trekken naar de kamer waar de computer staat.
 • Als je in Nederland woont moet je daarvoor bij KPN zijn…
 • Als je daartegenop ziet, kun je natuurlijk ook wifi nemen.
 • Telefoonkabels in huis zijn vrijwel altijd 4-aderig, daarvan worden er tegenwoordig maar twee gebruikt voor de telefoon. Met een beetje puzzelen/knutselen (schroevendraaier, kniptang, kroonsteentjes en zo) zou je dus ook die twee niet gebruikte aders kunnen "misbruiken" om het ADSL-signaal vanaf de splitter in de meterkast naar de contactdoos vlak bij de pc te transporteren en het ADSL-modem daar plaatsen.

  Gr,
  Jim
 • [quote:78b0b41464="Jim van Zweeden"]Telefoonkabels in huis zijn vrijwel altijd 4-aderig, daarvan worden er tegenwoordig maar twee gebruikt voor de telefoon. Met een beetje puzzelen/knutselen (schroevendraaier, kniptang, kroonsteentjes en zo) zou je dus ook die twee niet gebruikte aders kunnen "misbruiken" om het ADSL-signaal vanaf de splitter in de meterkast naar de contactdoos vlak bij de pc te transporteren en het ADSL-modem daar plaatsen.

  Gr,
  Jim[/quote:78b0b41464]

  Het kan wel zo zijn dat je wat storing over de telefoonlijn als de ADSL krijgt… Dat kan resulteren in wat ruis op de telefoon en een klein beetje snelheidsverlies bij de ADSL-verbinding. Dit heeft vooral te maken met de verschillen in frequentie en afscherming van de draden.

  Zelf zou ik gaan voor Wireless… geen extra kabels trekken. De modem en splitter in de meterkast alles netjes opgeborgen. en als je gaat klooien: De blauwe en rooie draad word nu gebruikt voor de telefoon. De witte en oranje kan je dan gebruiken voor je DSL-signaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.