Vraag & Antwoord

Anders (internet)

vast ip adres ??

Anoniem
bierk
5 antwoorden
 • Ik ben admin van een forum. Is er een persoon die anoniem berichten heeft geplaatst, waarover discussie is ontstaan.

  Toen ik het ip adres van die anonieme gebruiker vergeleek met die van de geregistreerde leden, bleek ik 1 match te hebben.

  Kan ik er zondermeer vanuit gaan dat deze gebruikers ook dezelfde zijn, of moet ik het lid, dat ontkent, toch het voordeel van de twijfel gunnen en er vanuit gaan dat diegene niet dat bericht geplaatst heeft??

  Ik heb ook al een mailtje gestuurd naar planet, met de vraag of ip adressen onder gebruikers 'rouleren'… Maar ik heb hierover nog geen antwoord op gehad en ik kon via google het gewenste antwoord niet vinden.
 • Een aantal providers maakt gebruik van wisselende IP-adressen voor zijn klanten. Dat hangt vaak samen met het abonnement. Je kunt de gebruiker natuurlijk vragen welk abonnement hij heeft. Kan je dit zo na kijken.

  Daarnaast kan ook nog iemand anders achter de computer van die gebruiker zijn gaan zitten. ook kan er een netwerk liggen achter het modem van de betreffende gebruiker.
  In deze gevallen is de gebruiker naar mijn mening wel eindverantwoordelijk, maar kan je het misschien beter bij een waarschuwing laten.
 • [quote:5ab5adbd5f="HermanH"]
  In deze gevallen is de gebruiker naar mijn mening wel eindverantwoordelijk, maar kan je het misschien beter bij een waarschuwing laten.[/quote:5ab5adbd5f]

  Dat ligt er maar net aan hoe groot dat netwerk is dat er achterligt. Ik bezoek het forum nu vanaf m'n werkadres, maar als iemand anders via hetzelfde (kantoor)IP-adres rotzooi gaat trappen (+/- 150 collega's), dan heb ik daar geen enkele invloed op.
 • Bedankt voor jullie snelle reactie.

  De kans op een groot achterliggend netwerk acht ik redelijk klein. Het gaat om een "vrienden" forum. Ik moet nu alleen nog even zien te achterhalen of het ip-adres wisselend is.

  De reden dat ik hier ver op door ga, is dat ik erop werd aangekeken dat ik haar vals beschuldigde :lol: :lol:

  Dus ik ben nu even alle uitvluchten aan het dicht timmeren, zodat als ik er nog eens iets over hoor, ik een stok heb om mee te slaan 8) 8)
 • [quote:ac6ed8945a="bierk"]Bedankt voor jullie snelle reactie.

  De kans op een groot achterliggend netwerk acht ik redelijk klein. Het gaat om een "vrienden" forum.[/quote:ac6ed8945a]
  Dat zegt helemaal niks, degene die het bericht plaatste kan nog steeds vanaf een bedrijfsnetwerk (werk????) dat bericht geplaatst hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.