Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL demon

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Mijn schoonvader heeft Adsl van Demon en heeft al weken problemen met zijn internetverbinding.
  Hij wordt er steevast binnen een uur eruit gegooid. Met Daemon alle instellingen nagelopen, zijn modem geflashed met de laatste firmware(copperjet 816 2P analoog) geen resultaat.
  Splitter vervangen, onboard netwerk uit, losse ethernetkaart geen resultaat.

  Het enige wat opvalt is dat zijn lease 1 uur geldig is , hij moet dan op herstellen klikken voor een nieuwe lease. Ikzelf merk daar nooit wat van, dus dat zal wel automatisch gaan.

  Ik kan zelf alleen nog het modem bedenken of heeft iemand nog suggesties?
 • Heb je al gebeld met Demon zelf, die hebben een uitstekende, gratis helpdesk? Heb je een ander modem om te testen; dat lijkt me de enige mogelijkheid.

  Overigens, je geeft aan dat de lease een uur geldig is; zit hij direct aan het modem vast? M.a.w. zijn PC krijgt een publiek IP adres (dus geen 192.168.x.x, 10.x.x.x, 172.16.x.x)? Van Demon krijg je nl. een 'vast IP adres' (altijd hetzelfde) maar dat wordt via DHCP verstrekt. Ik zie bv. dat mijn routertje om het half uur een verlenging van de lease aanvraagt. Sterker nog, je MOET DHCP gebruiken bij Demon. Heb je BTW al een andere PC geprobeerd; het zou zomaar in de software kunnen zitten natuurlijk…
 • Ja we hebben al veel met Demon gebeld, de enige optie die nog openstaat is dat demon het modem omruilt(gaan we proberen, valt buiten garantie).

  En ja hij staat op DHCP. hij krijg t een ip adres in de range 83.162.4….
 • Staan er meldingen in het logboek? Zo ja, welke? En heb je de PC al een keer verwisseld met een willekeurige andere?
 • dit heb ik ook gehad, bleek niet aan mij te liggen maar aan problemen met de DHCP ofzo :o , anyway ben blij dat ik er nu vanaf ben, heb nu 12move super fast 4mbit voor 20,- p/m –> kan ik je aanraden :wink: :o
 • [quote:0c3ba0a13e="FTI"]heb nu 12move super fast 4mbit voor 20,- p/m –> kan ik je aanraden :wink:[/quote:0c3ba0a13e]…Dan moet je wel op het 12Move netwerk aangesloten KUNNEN worden. Ik kan dat iig niet en ben overigens al een paar jaar zeer tevreden Demon klant.
 • [quote:31fd067ac7="Captain_Kansloos"][quote:31fd067ac7="FTI"]heb nu 12move super fast 4mbit voor 20,- p/m –> kan ik je aanraden :wink:[/quote:31fd067ac7]…Dan moet je wel op het 12Move netwerk aangesloten KUNNEN worden. Ik kan dat iig niet en ben overigens al een paar jaar zeer tevreden Demon klant.[/quote:31fd067ac7]

  Ok, het was maar een suggestie, want volgens mij is het probleem niet op te lossen :wink: . Zie ook:

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/881608///demon%2Cstructureel
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1100989///demon%2Cdsl
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/950171///demon%2Cdsl

  :wink:
 • Tsonge wat een ellende! Ze hebben bij Daemon nu een ticket aangemaakt, een soort tweedelijns.

  Techneuten moeten dan binnen een dag od vijf het euvel achterhaald hebben!

  Zal mij benieuwen!
 • Wat een ellende, inmiddels een nieuw modem, maar de problemen blijven!
  We zitten nog aan de volgende opties te denken: (1) andere pc eraan hangen (2) verse installatie kijken wanneer het probleem optreedt (3) ander provider
 • Kan je je modem niet als router gebruiken ipv bridged? Beter voor je beveiliging het het zou je problemen ook nog eens op kunnen lossen :)
 • Het is een copperjet modem, ik wik dat best proberen, maar welke instellingen moet ik dan [b:447f7f372d]exact[/b:447f7f372d] wijzigen?
 • kijk eens of er een auto reconnect aangevinkt kan worden.
 • Okee, ben morgen (zondag) op locatie, ik houd jullie op de hoogte.
 • Heeft twee dagen probleemloos gedraaid, kreeg vanavond bericht dat hij er om de haverklap wordt uitgegooid.
  Herstellen en dan werkt het weer, echter er zit weinig logica in, we zoeken verder!
 • Ik heb zelf ook demon maar met adsl 2 en een zeiksel modem (zyxel) ik heb een soort gelijk probleem. Maar dat ligt aan het modem er is nu een firmware )beta) ugrade en het is iets verbeterd.
  MAAR eerst had ik babyxl en nu BBned.
  Op de site van demon kan je lezen dat de zeiksel problemen heeft met bbned. Is dit in jouw geval ook niet de oorzaak?
 • Hij heeft een copperjet!

  Maar misschien eens kijken op de site van allied data , ik heb begrepen dat firmware die daar staat vaak anders is, in vergelijking met die van Demon.
  Kijken of schoonvader zin heeft in flashen!
 • aah je hebt mij verkeerd begrepen, wat ik bedoelde te zeggen;
  Het is bekend dat BBned met een zyxel modem problemen geeft, dus kan het ook zijn dat BBned het probleem is ipv het modem
 • Okee. zou kunnen , maar dan? Er is al een ticket aangemaakt, probleem zou volgens BB nu verholpen moeten zijn, volgens mij kom je daar niet meer uit tenzij een switch naar een andere aanbieder!
 • Post je probleem anders hier eens…
  http://groups.google.nl/group/demon.nl.support?hl=nl
 • Staaan nuttige suggesties in!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.