Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Is een proxy-server bruikbaar voor sites die vaak veranderen

Anoniem
TheMajor
4 antwoorden
 • Ik zit met een probleem, ik kan niet op de website www.pulse-jets.com/ komen. Deze site heb ik echter wel nodig voor mijn PWS.
  Nu heb ik Wanadoo om een oplossing gevraagd, en gezegd dat ik de algemene versie van mijn vraag niet geheel van toepassing vond op mijn situatie en dat de oplossing ronduit klote was en waarom.
  Krijg ik weer zo'n standaard lulverhaaltje met een link naar dat antwoord dat ik al lang wist en dus geen goed antwoord vind (ik haat dat soort mensen).

  Ik weet niet precies wat een proxy-server, maar in ieder geval een soort buffer tussen jou en het internet. Komt dat er dan op neer dat alles gewoon op servers van Wanadoo staat opgeslagen (lijkt me heel sterk)?
  Wat ik graag wil weten is of de meeste websites wel nog gewoon werken met een proxy-server, zoals, hotmail.com, gmail.com, diverse fora.
  Want vooral websites die vaak veranderen, waar deze dus onder vallen, zou ik van verwachten dat ze niet goed werken met een proxy-server of in ieder geval niet altijd volledig up-to-date.
 • Probeer deze eens: http://pulse-jets.com/
  Met de meeste proxies werken alle sites gewoon. Bijvoorbeeld voor Chello gebruikers: proxy.ams.chello.nl, of proxy.chello.nl (beide poort 8080)

  Je kunt ook gewoon in google intypen "free proxy servers".
 • zonder de www werkt ook niet, en dat maakt volgens mij ook niet uit, met tweakers.net maakt het ook geen verschil.

  Wanadoo bied standaard een gratis proxy-server bij je abbonement.
 • Omdat ik geen andere oplossing kon vinden gebruik ik nu toch maar die proxy-server: www-proxy.wanadoo.nl:8080, maar ik heb deze alleen ingesteld op IE, en standaard gebruik ik Mozilla.
  Die instellingen van IE hebben toch geen gevolgen voor andere programma's (waaronder Mozilla)?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.