Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Wel of geen draadloos internet nemen?

Anoniem
rolfb
8 antwoorden
 • Hoi,

  Vrienden van mij overwegen om een draadloze internet verbinding te nemen omdat ze van plan zijn om een laptop aan te schaffen.

  Maar het volgende probleem doet zich voor.

  In huis (Bilthoven nabij Utrecht), hebben ze zeer vaak zeer slecht bereik met hun mobile telefoon van kpn en hun kinderen hebben vodafoon en die hebben al helemaal geen bereik in huis. Zo gauw ze buiten de deur staan of in de deur opening, hebben ze perfecte verbinding. De huistelefoon doet het perfect.

  Ze hebben onderzoek laten doen in huis door KPN waarom de verbinding zo slecht is, terwijl het bij de buren wel goed is, en in de tuin, deuropening ook.

  Het zijn allemaal vrijstaande huizen die allemaal anders gebouwd zijn. Volgens KPN is de oorzaak dat er veel beton ijzer in de muur zit waardoor ze slecht signaal hebben.

  Maar nu is de vraag, is draadloos internet in zo'n situatie aan te raden, volgens mij niet.

  Zijn nog mogelijkheden om het signaal te versterken b.v.?
 • het signaal van je draadloze internet gebruikt min of meer dezelfde techniek als KPN, om door je muren heen te komen. het is natuurlijk Afhankelijk van waar je je ontvanger plaatst, maar echt sterk bereik zal je niet krijgen…
 • Gezien de gegevens die jij aandraagt is draadloos inderdaad niet aan te raden. Je schetst met de mobiele telefoons een nogal negatieve zend/ontvangsituatie.

  Of WIFI in dat huis zal werken is een kwestie van proberen. Daar kan niemand vooraf een zeker advies over geven.

  Er zijn signaalversterkers die het signaal van een draadloze router versterken.Of dat genoeg zal zijn voor een goed WIFI systeem in betreffend huis is slechts een kwestie van proberen. Hier een voorbeeld van zo'n apparaatje: http://www.siemens.nl/persinfo/pressinfo.asp?id=890

  Mijn advies zou zijn: niet doen.
 • Hoi KeesA,

  Bedankt voor je antwoord.

  Ik zal een kijken naar het apparaat wat je geeft.

  Kan zoiets bij elk merk aangesloten worden?

  Ik ga nu weg en ben er vanavond laat weer om te beantwoorden.
 • Ik gaf slechts een voorbeeld om de werking uit te leggen.

  Als je even Googelt op wifi+repeater kun je zelf zoeken op merken etc.
  Er zijn niet zoveel merken repeaters. De een werkt ook aanzienlijk beter dan de ander. In de PCM van pakweg 2 maanden geleden zijn er nog een paar getest. Wellicht kun je daar even naar kijken.

  Beste is om de hardware (router/PC kaarten, repeater) van 1 en hetzelfde merk te nemen. Omdat niet elk merk dat wifi-apparatuur levert repeaters in het assortiment heeft, moet je bij de specifikaties van de repeater even naar de compatibiliteit kijken.

  Je hebt tegenwoordig bijvoorbeeld routers/PC kaarten met hoge doorvoersnelheden (bijv. 125 mBit t.o.v. de huidige 54mBit standaard). Dat zou voor jouw situatie niet gek zijn, omdat het signaalverlies door muren etc. dan toch nog een werkbare signaaloverdracht zou kunnen opleveren. Maar of de standaard repeater met die hogere snelheden overweg kan, kan ik je niet vertellen.
 • ff niet vergeten: al die gsm-signalen komen van buiten, en kennelijk slecht door de buitenmuren heen. je mage ervan uitgaan dat de hoeveelheid betonijzer in de binnen muren (zeer) beperkt is.
  dat alles hoeft dus niet te betekenen dat een draadloss netwerkje bínnen niet zou werken….!
  gezien het gemak ervan is het dus alleszins de moeite van het proberen (met een even geleend apparaatje) waard!
 • Hoi iedereen,

  Bedankt voor jullie reacties.

  Ik zal het eens uitproberen. Alleen ik ken niemand tot nu toe die hoger hebben als de 54.

  Maar kan misschien nog wel wat regelen met een winkel.

  Maar het is in ieder geval zo te lezen niet bij voorbaat kansloos.
 • Er zijn ook gecombineerde routers, waarmee je zowel bedraad als draadloos kunt werken. Valt het dan draadloos tegen, kun je altijd nog een kabeltje aanleggen. Bijvoorbeeld Linksys wrt54g.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.