Vraag & Antwoord

Anders (internet)

OExpress Adresboek

Anoniem
peekay
10 antwoorden
 • Heb nieuwe cptr gekocht, wil niet alle e-mailadressen in OExpress verliezen door een poging het adresboek over te hevelen van oude naar nieuwe cptr.
  Ik kan de .wab file en de .wa~ file vanuit Verkenner op een CD branden en in de nieuwe Verkenner plaatsen maar weet niet of dat de juiste en meest zekere methode is.
  Svp advies
 • ja dat kan goed gaan mits:
  - wab de naam krijgt van de gebruiker van de nieuwe pc
  - wab na plaatsen op de nieuwe hd via rechtsklik en eigenschappen wordt ontdaan van het alleen-lezen attribuut.

  dus op nieuwe pc oe starten en 1 adres invoeren, dan adresboek opzoeken, en wab van de cd naar die directory overzetten en zorgen dat naam overeenstemt.

  zo kan je ook handelen met de map waarin de *.dbx bestanden (postmappen) staan, maar let erop: álle dbx bestanden overzetten.
 • Bedankt voor dit snelle antwoord - 't ziet er niet erg ingewikkeld uit, ik ga het vanavond proberen. Ik zla het laten weten, plus of min.
 • Derk,
  het lukt me niet, ik zal alles opnieuw moeten inkloppen.
  Dank voor je reactie.
 • Al geprobeerd via de optie importeren? Daarmee kun je namelijk gewoon .wab bestanden benaderen. Gewoon kopiëren naar de juiste locatie werkt meestal niet. Ook niet met berichten, die moet je ook importeren.
 • zowel importeren als de manier van bestanden overzetten werkt af en toe problematisch, maar doorgaans lukt het me altijd weer via een ordinaire kopie van wab en dbx. mits je de bestanden dus ontdoet van het alleen-lezen attribuut.
  wat wab betreft kan je nog dwars zitten:
  - oe als standaard emailprog ingeschakeld?
  - open wab.exe en ga via extra naar opties: staat daar de tweede optie (info NIET delen) aan?
 • heb importeren inderdaad geprobeerd - krijg steeds de melding dat er een fout is opgetreden tijdens het importproces waardoor dat niet kan worden voltooid.

  ik heb zowel mijn eigen bestand op archief gezet (maar dat accepteert het niet want het medium is beschermd tegen schrijven, ook al zeg ik 'negeren') als wab.exe. In dat bestaand zie ik geen extra/opties etc in deze XP/Media Center Edition /2005.

  Ben erkentelijk voor jullie suggesties. Vind het te gek voor woorden dat, nu e-mail zo'n veelgebruikt medium is en men constant van hardware verandert waardoor alle betrokkenen tegen dit probleem oplopen, Microsoft niet in staat is een Ot-en-Sien procedure voor dummies op te stellen waarmee een eenvoudige en 'fool proof' proces kan worden uitgevoerd.
 • evn voor de duidelijkheid: wat bedoel je met ´het medium is beschermd tegen schrijven´? moeten we daaruit opmaken dat de bestanden nog steeds op cd/dvd staan??
 • Dit is de melding die ik krijg als ik via Verkenner mijn pogingen waag. Waar in Win98 de file peekay.wab heette, heet het adresboek in Win Xp wab.exe. Heb op m'n CD backup de filenaam gewijzigd in wba.exe en andersom, maar dat helpt niet. Krijg de genoemde melding.
  Ik ben niet inzichtelijk ervaren in deze zaken, dus ik ben geneigd eerder (dan een ouwe rot) de handdoek in de ring te gooien en alles opnieuw in te kloppen. Aan de andere kant stoort het me dat het vraagstuk niet op een eenvoudige manier tot een oplossing kan worden gebracht waarschijnlijk mede omdat wij niet op hetzelfde kennis-niveau praten. Ik ben echt een Ot-en-Sien (Jip-en-Janneke) figuur in deze.
 • wab.exe is het programma dat voor jou het adres tevoorschijn kan toveren en jou het adresboek laten beheren.
  je kunt niet zomaar ongestraft de extensie wijzigen.
  en hoezo: op de backupcd?

  ga op je nieuwe pc op zoek naar [naam gebruiker].wab
  hernoem dat bestand in bijv old.wab
  pak van je cd het bestand dat ooit peekay.wab heette,
  zet dat in de map waarin je old.wab staat.
  hernoem het naar [naam gebruiker].wab
  klik rechts erop en maak zeker dat het bestand niet alleen lezen is.
  start oe.

  en zoals al eerder gezegd: dit soort acties werkt dus NIET als je bestanden op een cd staan!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.