Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Email versturen via Domeinnaam traag....

Anoniem
rolfb
3 antwoorden
 • Misschien een beetje een vage vraag, maar als ik ergens op locatie ben en ik verstuur een email (gewoon tekst zonder bijlage) via de domeinnaam, dan duurt het wel een minuut voordat het mailtje daadwerkelijk uit de "postvak uit" verdwenen is.

  Als ik een andere manier van mailen gebruik gaat ie wel direct weg.

  Iemand een idee of dit een instelling of zoiets betreft?

  Alvast bedankt
 • je omschrijving is een beetje vaag, maar ik denk dat het volgende aan de hand is:
  als je "op locatie bent" verstuur je je reguliere mail via een interne mailserver (op het LAN dus). Dat gaat met hoge snelheid naar de interne server, die het vervolgens (buiten jouw blikveld) verder naar buiten stuurt.
  Als je "via je domeinnaam" verstuurt, stuur je je mail over het internet naar de mailserver van je domein. Dat is een tragere verbinding, en dat merk je aan je postvak uit.

  Oplossing: je hoeft mail namens jij@jouwdomein niet perse te verzenden via jouwdomein-server. Kan waarschijnlijk, hangt af van config) via de mailserver "op locatie". Stel je mailprog dus anders in.
 • Ik zal proberen iets duidelijker te zijn:

  inkomende mailserver: domeinnaam.nl
  uitgaande mailserver: domeinnaam.nl

  Het zou dus zo moeten zijn, dat op het moment dat ik een internetverbinding heb, de mail direct naar de domeinserver wordt gegooid en dat het mailtje vanaf daar naar de ontvanger wordt gestuurd.

  Vreemd genoeg blijft het mailtje eerst een tijdje in de postvak uit staan (uiteraard heb ik op verzenden/ontvangen geklikt :) )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.