Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Hoe zet ik een stream op?

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Hallo,

  Als medewerker van een lokale omroep wil ik op dit forum graag de vraag voorleggen hoe een stream op te zetten. Recentelijk is de website geheel vernieuwd (www.radiogasterlan.nl) en nu willen we de uitzendingen van de omroep via internet aanbieden. Er is inmiddels een krachtige computer beschikbaar. Maar welke software heb ik nodig? En hoe zorg je ervoor dat de stream via internet te beluisteren is?

  Ik hoop dat er mensen zijn die mij hiermee kunnen helpen.

  Groet,

  Willem
 • Als je het lokaal wilt doen, probeer dan Shoutcast eens. Moet het bij een provider, ga dan na wat daar mogelijk is. Zij zullen dan iig een streaming server moeten (kunnen) draaien.

  http://www.shoutcast.com/
 • Bij de omroep werken een aantal mensen die ook werkzaam zijn bij de provider van de website. Wat betreft ruimte en of de software gedraaid kan worden, moet het geen problemen opleveren.

  Wat ik mij nu afvraag is welke software geschikt is om een stream (dus de uitzendingen van de omroep) uit te zenden via internet. Het moet overigens mogelijk zijn om met meerdere programma's dan alleen Winamp de stream te beluisteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.