Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (internet)

problemen kabelmodem - ethernetkaart

Middelburg
3 antwoorden
  • Sinds vorige week is mijn com21 kabelmodem vervangen door een webstar epx2203 ivm telefonie via de kabel. Dit modem is aangesloten via ethernet (niet usb dus). In windows heb ik het modem via de helpdesk van Zeelandnet aan de praat gekregen. In windows XP heb ik bij hiertoe de verbindingssnelheid & duplex "autodetectie" moeten veranderen in "10 mbps/half-duplex" eer internet het fatsoenlijk deed.

    Nu las ik net op de site van Zeelandnet mbt dit modem het volgende:
    "Het kan zijn dat u of een monteur in het verleden instellingen heeft aangepast in uw netwerkkaart. Bij sommige aansluitingen moest de netwerkkaart worden ingesteld op 10Mb/Half duplex om het Com21 modem correct te laten werken. Indien dit het geval is, kan de snelheid van uw nieuwe abonnement beperkt worden. Deze stellen we nu in op 100/full duplex."
    Bij het Com21 modem heb ik overigens nooit problemen gehad.

    M.a.w. eigenlijk klopt het dus niet dat ik mijn nieuwe breedbandmodem op 10 mbps/half-duplex moet instellen. Doe ik dit niet dan geeft de netwerkkaart full duplex aan 100 mbps en werkt de internetverbinding niet. Ik heb overigens een intel pro /100 VE network connection.
    Iemand een idee wat er aan de hand is?
    Het abonnement van mijn internetverbinding gaat overigens 2 mb bedragen. Zal mijn downloadsnelheid er door beperkt gaan worden? Ga ik het merken?
  • Beetje vreemd, die "10"……..! Een instelling op "100" moet geen enkel probleem opleveren, lijkt me…..

    Onderstaan is wat Chello aangeeft bij problemen. Ik heb overigens zelf alles op "Auto" staan…..
    http://vragen.chello.nl/chellonl/supportkbitem.asp?sSessionID=&Inc=505&sFilA=Onderwerp&sFilB=Meer%20gericht%20zoeken&sFilC=&KEY=duplex
  • Monteurs sloten de RJ45 stekkers nogal eens verkeerd aan.. Ze hadden geleerd om 1 op 1 aan te sluiten en deden dat ook gewoon. Nu is dat opzich juist, maar wat vergeten was is dat 1 ader paar gesplitst aan gesloten moet worden om 100 Mbits te kunnen draaien.
    Volgorde als volgt:
    oranje/wit, oranje, groen/wit, blauw, blauw/wit, groen, bruin/wit, bruin
    Je zit dus dat pin 3 en 6 uit hetzelfde paar moet komen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.