Vraag & Antwoord

Anders (internet)

OE6 identiteiten beheren

Anoniem
peekay
2 antwoorden
 • Aangezien HetNet beweert me niet te kunnen helpen en me verwijst naar de softwareschrijvers van OE (!!), hierbij mijn probleem/vraag.
  Heb hoofdaccount 1 en subaccounts 2 en 3, elk account voor z'n eigen doelgroep. In OE6, onder Bestand/Identiteit beheren, is een scherm met de drie accounts. Daaronder een al/niet aan te vinken "deze id gebruiken wanneer u een programma opstart", daaronder een balk met een trektoets, daaronder "Deze id gebruiken wanneer u in het programma niet zelf een id kunt kiezen", ook met trektoets.
  Account 1 is mijn hoofdaccount dat altijd moet verschijnen als ik OE6 aanzet. Als ik van 1 een mail stuur naar 2 en 3 met copie aan 1, komt dat wel door. Stuur ik van 2 naar 1 en 3 met copie aan 2, dan komt dat bij 3 aan, bij 1 in duplo en bij 2 niets. Stuur ik van 3 naar 1 en 2 met copie aan 3, dan komt het in drievoud binnen bij 1, niets bij 2 en niets bij 3.
  De instellingen van OE6 onder Extra/Accounts zijn alle goed en geverifieerd met HetNet.
  Vraag: hoe moet ik Identiteit beheren gebruiken om te bereiken dat alles loopt zoals het hoort? Ik heb van alles geprobeerd, het lukt me niet.
 • Als ik dit zo lees dan betwijfel ik dat het probleem in OE-identiteiten zit. Het lijkt er eerder op dat je met email-aliassen werkt. Als je bijv. één mailbox hebt met drie aliassen, dan kan het zo zijn dat je via alias 1 je mailbox leest en de mailtjes voor alledrie de aliassen binnenkrijgt. Als je vervolgens naar identiteit 2 gaat en daar via alias 2 je mailbox leest dan is die leeg.
  Het beste is om aparte mailboxen te hebben per email-adres. Wil je dat niet, dan kun je het probleem beperken door in OE gebruik te maken van de optie dat je gelezen mail voor korte tijd op de server laat staan. Via berichtregels zorg je er dan voor dat je per identiteit alleen die mail in je postvak zet, die aan de betreffende alias gericht is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.