Vraag & Antwoord

Anders (internet)

shockwave player

Anoniem
lion
4 antwoorden
 • Of 't aan het feit ligt dat Macromedia is overgenomen door Adobe(??) weet ik niet, maar ik constateer wat vreemde zaken m.b.t. de Shockwave Player:

  Op de testpagina: http://www.macromedia.com/shockwave/welcome/ werkten zowel de shockwave- als de flash player altijd perfect.
  Bij mijn laatste bezoek liet de shockwave player niets zien in het testkader, de flash player wel. Bovendien volgde een pop-up venster met de optie om de shockwave player (v10) te downloaden en installeren. Tja, dat heb ik dus gedaan, hoewel er al een versie op het systeem stond.
  Nog steeds geen resultaat; het testkader bleef leeg…….
  Daar ik eigenlijk geen notie heb waar die shockwave player voor gebruikt wordt (de flash player wordt m.i. wel vaak op websites geactiveerd, maar wat die shockwave player doet…..?), heb ik 'm er maar helemaal afgemikt.

  Ik kwam er bovendien achter dat een andere machien exact hetzelfde resultaat vertoonde: [u:43b4e09e73]een leeg testkader van de shockwave player en een "uitnodiging" om deze te downloaden en installeren, terwijl-ie al op 't systeem aanwezig is………!![/u:43b4e09e73]

  Wie weet wat er aan de hand is en waar die "shockwave player" plug-in eigenlijk voor gebruikt wordt??
 • Shockwave is net zoiets als flash, alleen wat uitgebreider. Wordt niet zoveel gebruikt in webpagina's. Flash is daar speciaal voor ontwikkeld, en levert ook kleinere bestanden op.

  Ik heb hier precies hetzelfde op die pagina, shockwave doet niks, flash draait ok. Heb beide plugins hier op de pc staan.
 • Dank voor de terugkoppeling…….!
  Maar , 't is toch eigenlijk "van de zotte" dat hun eigen plug-in niet functioneert op hun eigen testpagina. Sic transit gloria mundi……

  Maar uit jouw reactie maak ik op dat 't niet zo heel veel zin heeft om die shockwave plug-in te (her)installeren….?
 • Ach, zin, je komt het bijna niet tegen. Tenzij op speciale demo sites. Het leeuwendeel van de animaties op het web is tegewoordig gewoon flash.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.