Vraag & Antwoord

Anders (internet)

plaatjes gebruikt op een andere website ?

Anoniem
derkdejong
5 antwoorden
 • Hoi,

  Misschien een rare vraag.

  Ik heb een website gemaakt over onze dochter.
  Nu merk ik via de logfile's dat een foto waar mijn vrouw op staat met onze dochter op de buik vlak na de bevalling veel wordt "geleend" via een link met google.

  Nu vraag ik me af of je er niet achter kunt komen of dit plaatje ook op andere site's wordt gebruikt. Dit plaatje wordt elke dag zon 4 a 5 keer per dag benaderd.

  Alvast bedankt voor het meedenken ??

  Roelof
 • Kan je uit de link een "lenende" website opmaken?
  Anders misschien googelen op de bestandsnaam vd foto.
  Als je er (tijdelijk?) vanaf wil, is het aanpassen vd bestandsnaam een eenvoudige oplossing…
 • nope, enigste wat ik in de logfiles kan vinden is een link vanaf images.google.* die heeeel vaak voorkomt in de logfiles.

  Ik heb gegoogled en voorzover ik kan zien komt hij niet meerdere keren voor.

  Krijg alleen een raar gevoel als ik zie dat die foto meerdere keren per dag en al twee weken lang wordt aangeroepen. Vandaar mijn vraag.

  Roelof
 • Wordt de foto niet puur door Google gevonden via een zoekterm? Als de foto door een andere website wordt 'geleend' zou deze toch in de logfiles terug te vinden moeten zijn?

  Het hernoemen van de foto is inderdaad een snelle en eenvoudige oplossing. Als je dit doet is het misschien ook verstandig om in de HTML de optie 'ALT=' (als je die gebruikt hebt) aan te passen of leeg te laten.
 • Hoi,

  Dit kan best wel.
  Vindt het alleen raar dat eerst bijna niemand plaatjes vindt en nu meerdere mensen uit meerdere landen ineens mijnn plaatjes vinden.
  Dit vinden gaat nu elke dag 4 a 5 keer.

  Wat ik bedoel met "lenen" is niet hotlinking, maar via opslaan als het plaatje op huneigen schijf zetten en dan bijvoorbeeld voor hun eigen website of andere doelen gebruiken.

  Roelof

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.