Vraag & Antwoord

Anders (internet)

wat is of doet IGMP Proxy

Anoniem
eddie4
5 antwoorden
 • ik ben benieuwd wat IGMP Proxy is. heb gezoekt op google maak kan niet echt een goed en simpel antword vinden.
 • Het Internet Group Management Protocol (IGMP) dient om multicast-routers te laten bijhouden welke multicast-groepen in hun netwerken in gebruik zijn. Applicaties sturen IGMP-boodschappen om zich aan te melden in een multicast-groep. De multicast-router hoort dit pakket, want hij luistert naar alle multicast-pakketten die op het netwerk langskomen (netwerkkaart in de multicast promiscuous mode). Daarnaast stuurt deze router van tijd tot tijd een IGMP-pakket om te informeren wie er allemaal nog steeds lid zijn van welke multicast-groepen (er worden dus geen IGMP-pakketten verstuurd wanneer groepen worden verlaten). De meeste routers ondersteunen inmiddels IGMP, maar veel hosts nog niet. IGMP werkt voor direct gekoppelde netwerken, maar biedt geen oplossing voor multicasting op grotere schaal. Multicast-routers kunnen hun informatie met de speciale DVMRP- en MOSPF-routeringsprotocollen door het Internet naar andere multicast-routers verspreiden, echter lang niet alle routers ondersteunen deze protocollen. Dit probleem kan omzeild worden door het gebruik van tunneling tussen systemen of eilandjes van systemen die multicasting wel volledig ondersteunen, zoals bijvoorbeeld de Multicast Backbone (MBONE) waarop verschillende providers aangesloten zijn en hun klanten de mogelijkheid bieden van hun faciliteiten gebruik te maken.
 • oke, maar waar voor is het handig?
 • Als leek vond ik de bovenstaande uitleg ook net iets te moeilijk.
  Wat is het nu precies; een soort van clustering om bepaald data verkeer te bevorderen/versnellen of zoiets?
 • [quote:384e86ebf2="kompod"]Als leek vond ik de bovenstaande uitleg ook net iets te moeilijk.
  Wat is het nu precies; een soort van clustering om bepaald data verkeer te bevorderen/versnellen of zoiets?[/quote:384e86ebf2]

  Nee, niet om data verkeer te bevorderen of te versnellen, maar een protocol om data verkeer te leiden naar een groep (van ip-adressen) die specifiek om dat type data min of min gevraagd hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.