Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Speedtest

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Uit pure nieuwsgierigheid doe ik dagelijks wel een download steekproef via www.speedtest.nl.

  Met mijn Chello Light abonnement zou ik puur theoretisch 384 kB/sec kunnen verwachten als maximum. Uiteraard wordt dit nooit gehaald, maar zit ik zo rond de 355 kB/sec. Deze waarde is redelijk stabiel.

  Zo nu en dan maak ik echter mee dat ik bijzonder lage waarden te zien krijg als ik een downloadtest via www.speedtest.nl uitvoer. Deze waarden zijn allerminst stabiel en het doet zich [u:5f6b6230a4]uitsluitend en incidenteel[/u:5f6b6230a4] 's avonds voor. Het betreft, zoals gezegd, incidenten, dus gelukkig is het tot nu toe beperkt tot soms een paar avonden in de paar maanden. Aan 't eind van zo'n avond "krabbelt" het dan weer op tot normale waarden….
  Overdag ben ik tot op heden nooit vreemde dingen tegengekomen….

  Speedtest komt dan met waarden van zo'n 200 kB/sec of zelfs lager.
  Het vreemde is, dat b.v. mijn virusdefinities (een paar 100 k) er net als gebruikelijk in "flitsen", Internet pagina's opvragen (ook ingewikkelde met Flash) ook net zo vlot gaat als anders en ook Chello niets vreemds kan ontdekken aan het signaal.
  Ik werk niet draadloos, dus kan niet worden "afgetapt".

  Zou er misschien een mogelijkheid bestaan dat de speedtestresultaten niet echt betrouwbaar zijn gedurende een bepaalde tijd??

  Ik kom er niet meer uit en weet niets meer te verzinnnen……….
 • Geen wijziging, maar een aanvulling:
  A) Ik heb ook een test uitgevoerd via een andere (dom, niet aan gedacht!) site (speedtest.bbned.nl/), met gelijkwaardige resultaten.
  B) De testresulaten betreffen 2 PC's op 1 router. Zonder router dezelfde resultaten.
  C) Geen firewall actief op testmomenten.
  D) Nogmaals: NOOIT overdag, soms 's avonds. Overdag waarden tussen 350 en 360 kB/sec. Normaal gesproken ook 's avonds, behalve dan die incidenten. Dan instabiel, en waarden tussen ca. 160(!) en 250 kB/sec.

  Ik ben uitgedacht……..
 • Ik denk dat het te maken heeft met de drukte in de avond.
  dan wordt er het meest gesurfd en gedownload en dan krijg je lagere waarden. En overdag is het een stuk rustiger op het net.

  Radlab
 • [quote:8477a879ef="radlab"]Ik denk dat het te maken heeft met de drukte in de avond.
  dan wordt er het meest gesurfd en gedownload en dan krijg je lagere waarden. En overdag is het een stuk rustiger op het net.

  Radlab[/quote:8477a879ef]

  En dat is nu juist wat de jongens en meisjes van de helpdesk van Chello in alle toonaarden ontkennen…: "Dat is in deze tijd niet meer denkbaar"
  Toch lijkt mij dit zelf 't meest voor de hand liggend, al zijn die dramatische snelheidsdalingen (50%!) gelukkig niet iedere avond aan de orde!
 • Het maakt wel degelijk uit wanneer je de test doet. De beste resultaten haal je altijd 's nachts, wanneer de goegemeente op één oor ligt. En ook als je meerdere testen achterelkaar doet, zitten er vaak flinke verschillen tussen. Kortom: het is niet meer dan een indicatie.
 • Heb je zelf ook echt last van deze lage snelheden, of is het alleen maar die meting op Speedtest? Ik bedoel met deze vraag, dat het zowel op Speedtest als de sneheidstest van Chello zelf soms zo druk is, dat de snelheidsmeting het eigenlijk niet aankan. Hierdoor verschijnen soms meetresultaten die er te pessimistisch uit zien. Dit werd mij althans ooit verteld. Eén ding weet ik zeker, als alle automobilisten op het zelfde stukje autosnelweg tegelijk willen uitproberen hoe snel hij kan, zal dit ook niet lukken :D .
 • gerben en J. de Boer,
  Zoals ik al meldde: echt "last" heb ik er niet van (ik ben geen "downloader";). Met 't opvragen van Internet pagina's merk je niet zo gauw of je op 250 of 350 kB/sec zit……..
  Het vreemde is dat ik die extreem lage waarden alleen maar als incidentele gevallen waarneem; nml. "zo nu en dan eens een avond".
  Overdag nooit deze uitschieters gezien en verreweg de meeste avonden ook niet.
  Maar ik ga er toch vanuit dat het "de drukte" betreft, al geeft Chello niet toe dat dit mogelijk is…….
  Vanavond ziet 't plaatje er wat beter uit dan de voorgaande twee avonden: nu ca. 330, 340 kB/sec. tegen <200 kB/sec……! Overdag uiterschieters "naar boven" gemeten: ca. 400 kB/sec!!
 • [quote:09741ddd7a="lion"]
  En dat is nu juist wat de jongens en meisjes van de helpdesk van Chello in
  alle toonaarden ontkennen…[/quote:09741ddd7a]
  Uiteraard ontkennen die dat; ze hebben een business te runnen… :evil:
 • [quote:3ebe19b30c="rolfb"][quote:3ebe19b30c="lion"]
  En dat is nu juist wat de jongens en meisjes van de helpdesk van Chello in
  alle toonaarden ontkennen…[/quote:3ebe19b30c]
  Uiteraard ontkennen die dat; ze hebben een business te runnen… :evil:[/quote:3ebe19b30c]

  Kan ik me nog iets bij voorstellen…..
  Wat ik me wel afvraag is wanneer je als klant recht hebt om te klagen. Men geeft voor een bepaald soort abonnement een (download)snelheid af. Laten we zeggen 3072 kb/sec. In de praktijk zal deze waarde, logischerwijs, iets lager liggen. Maar beneden welke waarde heb je als klant recht op actie(s)? Ofwel: hoeveel mag men (langdurig) afwijken van de opgave?
 • Als de verbinding substantieel trager is dan opgegeven, zou je misschien kunnen klagen. Maar opzeggen en een ander abonnement nemen is waarschijnlijk makkelijker. Overigens is het maar de vraag of chello verantwoordelijk gehouden kan worden voor een trage verbinding met speedtest.nl. @home accepteert trouwens screenshots van speedtest.nl wel als bewijs voor een trage verbinding.
 • Een screenshot is ok maar een momentopname……
  Je zou heel simpel de uitkomsten van een reeks metingen moeten kunnen overleggen. Laten we zeggen 3 uur lang om de 10 minuten. Dan krijg je een duidelijker beeld.
  Chello gaf aan "niet eerder tot actie over te gaan dan wanneer er meerderen (op dezelfde hub) gaan klagen"…… Tja…….
  Ik denk dat men enorme hoge toleranties toepast……
  We mogen blij zijn dat het met de levering van "tastbare goederen" wat strakker geregeld is. Ik moet er niet aan denken dat ik maar 25 liter benzine krijg en voor 40 liter moet afrekenen……!!
 • Van nuria wordt beweerd, dat ie een betrouwbaarder beeld geeft. Zou de verbinding naar de provider zelf meten.
  http://www.nuria.nl/
 • Ik twijfelde ook wat aan "speedtest". Tja, 't zal niet altijd tot op de kB kloppen, maar voor een ruw plaatje…….. De test lag overigens synchroon aan die op bbned………
  Als men 384 kB/sec opgeeft, dan mag m.i. een waarde verwacht worden van rond de 350 kB. Uitschieters (naar beneden :wink: ) met een incidenteel karakter tot ca. 250 kB/sec wil ik dan ook nog accepteren, maar als 't gedurende enkele uren onder de 200 kB/sec ligt, dan vind ik 't niet echt acceptabel meer………

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.