Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Ethernet modem in combinatie met Wifi vraagje

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik wil vanwege ontevredenheid tov mijn huidige provider Orange :evil: binnenkort overstappen naar XS4ALL :)

  Ik sta nu voor de keuze om een wifi-modem te kiezen of een ethernetmulti-pc modem (Thomson546)
  Ik heb veel liever een ethernetverbinding omdat die stabieler en veiliger is. Mijn vriendin heeft echter de wens om op de bank te gaan zitten met haar latop. :o
  Ik zou natuurlijk een wifi verbinding vavaf mijn pc kunnen maken, maar dat is niet echt handig lijkt me (pc staat niet altijd aan en het kan conflicten geven heb ik begrepen)
  Is het mogelijk om aan die ethernetmultipcmodem een zender/ontvanger te hangen die de WIFI verbinding naar de laptop van mijn vriendin verzorgt, terwijl ik gewoon lekker met mijn Ethernetkabelverbinding in de weer blijf?

  Zo ja wat moet ik dan doen en kopen?

  Zo nee wat zijn alternatieven voor dit probleem?
 • Er zijn diverse "modems" beschikbaar met wifi én utp poorten, oa van speedtouch en linksys. Even informeren bij je provider, en anders zelf eentje aanschaffen. Je kunt ook een standaard ethernet modem nemen, en daar zelf een router op aansluiten, bijvoorbeeld de bekende linksys wrt54g.
 • XS4all levert de Thomson speedtouch 546 multipcmodem; is dat een redelijk goede modem?
  Ik neem aan dat dat modem en router ineen is?

  Kan ik daar die linksys router aanhangen en wat moet ik in die laptop steken dan?
  Op de Linksys website staan gigantisch veel verschillende producten, waar i geen wijs uit kan.
  Waarom juist de wrt54g?
 • De linksys wrt54g is een router met ingebouwde switch, plus wifi. Je kunt daar dus 4 pc's aansluiten met een utp/ethernet kabel, en meerdere pc's middels wifi. Er zit géén modem in.

  De speedtouch 546 is alleen bedraad (modem, router, switch, 4x utp).

  Een speedtouch 585 heeft hetzelfde + wifi.
  http://www.speedtouchdsl.com/prod585.htm
 • nog wat laatste vraagjes dan ( heb geduld: mijn PC kennis vindt zijn oorsprong pas in 2003 [gellijk aan de dag dat ik me op dit forum inschreef]; daarvoor kende ik alleen de Amiga :lol: )

  Die linksys wrt54g kan ik koppellen aan die (gratis bij abonnement van XS4ALL) speedtouch546? En wat moet er dan op die laptop?

  Ik denk niet dat XS4ALL die speedtouch 585 gratis zal leveren

  de speedtouch 585 kost ongeveer 75 a 80 euro ?
  de linksys wrt54g kost ongeveer 65 euro ?

  (correct me if I'm wrong.)

  Het handigst is het dan toch om die gratis speedtouch 546 of de gratis Wifi Thomson 716 te accepteren en die dan te vervangen door een speedtouch 585?
  Zo heb ik minder apparaten en kan ik die gratis geleverde modem eventueel door verkopen en maak zo de minste kosten(als dat doorverkopen mogelijk is tenminste)

  Ben ik nu slim bezig ofnie?

  OPGELET
  EDIT} lees ik het goed dat de speedtouch 716 naast wifi ook Ethernet uitgangen heeft, want dan kies ik die natuurlijk en is al het bovenstaande overbodig/
  Wie kan me dat bevestigen?
 • De 716 heeft volgens mij alleen wifi en voip.
  http://www.speedtouchdsl.com/prod716.htm

  De 546 kun je accepteren en daar een wifi accesspoint op aansluiten. Je hebt geen router/switch nodig.
  http://www.speedtouchdsl.com/prod546.htm

  Als de laptop wifi ondersteuning heeft, hoef je verder niks te doen. Heeft ie geen wifi ondersteuning, dan moet je nog een pcmcia wifi kaartje aanschaffen.
 • Bedankt voor de info Gerben,

  de verwarring komt doordat het volgende op de XS4ALL pagina staat en ik op de productpage van SPeedtouch zelf, weer iets anders lees:

  "ADSL Wireless modem (54 G)
  Thomson 716,
  geschikt voor ADSL2+

  Het modem is geschikt voor alle besturingssystemen. Het wireless modem bezit de eigenschappen van het Multi-PC modem :o (4 ethernetpoorten) :o en de voordelen van een draadloze verbinding. Met de bijgeleverde USB adapter kunt u uw vaste PC of laptop draadloos verbinden met het ADSL Wireless modem (SpeedTouch 716) mits deze voorzien is van een USB poort. De USB adapter is geschikt voor Win98SE, WinME, Win2000 vanaf Service Pack 3 en WinXP vanaf Service Pack 1. Gebruikt u een Macintosh, dan hebt u voor dit modem een Airport of Airport Extreme kaart nodig. Dit modem is geschikt voor VoIP."

  Zal morgen eens bellen met XS4ALL, mocht het idd niet zo zijn dan ga ik voor de 546 + wifi accespoint (wat dat dan ook is)

  nogmaals bedankt :wink:
 • Die tekst komt niet overeen met wat er op de speedtouch site staat. Dus of ze bedoelen nog een ander modem, of ze hebben de info niet goed overgenomen. Of de tekst van speedtouch klopt niet, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.
 • Ik heb net gebeld met XS4All en die verzekerden me dat de speedtouch 716, naats de wifi verbinding, 4 Ethernetpoorten heeft.
  Ik kan dat idd niet terugvinden bij de specs op de site van speedtouch zelf (staat veel ingewikkelde info)
  In de handleiding (maar ja handleidingen kloppen ook niet altijd en zijn soms universeel) van de speedtouch 716 wordt wel melding gemaakt van die ethernetpoorten:

  [img:9971a77f57]http://i23.photobucket.com/albums/b396/kompod/speedtouch716v5.jpg[/img:9971a77f57]

  Wie heeft de speedtouch 716 en kan het betsaan van die Ethernetpoorten bevestigen?
 • Och, als zij zeggen dat het zo is, dan bestel je dat ding toch gewoon? Meteen retour afzender als het niet klopt.

  Overigens maakt speedtouch de zaken wel vaker onduidelijk. Van de 510 zijn ook twee versies: één met een enkele poort, en één met 4 utp poorten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.