Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Demon zonder KPN?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • ik heb nu ADSL via Demon (sinds kort overgegaan in XS4ALL), DSL Express 1,5 MB. Deze provider heb ik destijds genomen omdat ik begrepen had dat Demon gebruik maakte van een ander netwerk (BBNed), waardoor je geen extra kosten hoeft af te dragen aan KPN.

  Momenteel heb ik ook ISDN van KPN. Ik gebruik hiervan echter maar 1 lijn, en die lijn doet het op het moment niet om de een of andere reden. Mogelijk ben ik afgesloten wegens niet betalen van een rekening, alhoewel ik nog geen herinnering, waarschuwing, incassobureau etc. achter me aan heb gehad (als mijn huisgenoten die brieven niet hebben gepikt toevallig). :oops:

  Maar aangezien ik toch vrijwel nooit bel, en het ISDN abo alleen al 45 euro per 2 maanden kost ong., leek het me verstandiger om het contract met KPN op te zeggen. Dus geen ISDN en vaste telefoon meer. Alleen weet ik dan niet of ik mijn internet verbinding ook verlies, en dat is dan ook mijn vraag :)
  Ook omdat ik bij het aanmelden bij Demon moest opgeven of het een gewone lijn of ISDN is, en wat het hoofdtelefoonnummer was.

  Met andere woorden: kan ik KPN veilig opzeggen (zodat ik geen vaste telefoon meer heb, geen ISDN abonnement etc.), terwijl ik mijn internetverbinding van Demon (die niet via het KPN-netwerk internet aanbiedt?) wel behoud? Of moet ik KPN behouden, en kan ik dan volstaan met terugschakelen van ISDN naar een gewone lijn (abonnement kost dan iets van 9 euro per maand) of moet ik echt ISDN behouden? :roll:

  Alvast bedankt!

  p.s. mocht dit het verkeerde forum zijn: voelt u zich vrij om het te verplaatsen 8)

  [b:7e0d724ca3]Edit:[/b:7e0d724ca3]
  Mocht mijn telefoonlijn inderdaad al door KPN zijn afgesloten, dan is dat in ieder geval een indicatie dat mijn probleem opgelost kan worden, want mijn internet doet het op het moment nog steeds :D
 • Als je lijn via het netwerk via BBned loopt dan kun je zonder problemen je ISDN bij KPN beeindigen. Dit kan namelijk altijd bij BBned lijnen.
  Omdat Demon is overgenomen door XS4all (= dochter van KPN) kan ik me voorstellen ze ze op termijn alle lijnen naar de KPN willen migreren.
  Vraag voor de zekerheid het even na bij Demon zelf.
 • Bedankt voor je antwoord, ik heb ze een mailtje gestuurd. Ze hebben eerder al aangegeven dat het min of meer lijkt dat je bij Demon zit, maar ik weet natuurlijk niet of ik iets van een evt. overgang van BBned naar KPN merk :)

  Zou wel jammer zijn als ik nu alsnog kosten moet afdragen aan KPN omdat het over hun netwerk gaat. Dat was echt de reden waarom ik voor Demon had gekozen. Vind het een soort van diefstal: en betalen voor je ADSL én aan KPN voor het netwerk.

  Overigens was mijn lijn nog niet afgesloten; er zat gewoon een modulair plugje los. Die weer even vastgemaakt en alles werkt weer :)
  Nu alleen nog achterhalen tot wanneer de rekeningen zijn betaald… :oops:
 • Houdt trouwens wel ff rekening dat je wanneer je de KPN-telefonie hebt opgezegd, je rond de 9 euro non-linesharing toeslag (=huur van de KPN koperlijn) aan Demon zal moeten betalen. :cry: Nu zit dat bedrag in je KPN factuur.
 • Aaah dus toch. Dat suckt :evil: :(
  Ik dacht dat dat alleen gold voor netwerken die over het KPN-netwerk gingen, maar niet dus. Hmm….ik hoop dat er heel snel glasvezel komt te liggen hier :)

  Dan kan ik dus net zo goed een abonnement nemen voor 9 euro per maand, kan je nog goedkoop bellen ook :)
 • Dan kan ik dus net zo goed een abonnement nemen voor 9 euro per maand, kan je nog goedkoop bellen ook

  Was dat maar waar…. ISDN ADSL kun je niet zomaar op een analoge lijn (9,67 belbudget) overzetten. A) je zult altijd downtijd hebben B) de meest providers vragen vragen geld voor de verhuizing ISDN ADSL -> analoog ADSL.
  (lees: er moet een mannetje naar de wijkcentrale)
 • terugschakelen naar een gewone lijn… was het maar zo simpel.
  je moet dus een nieuewe analoge lijn aanvragen zonder nummer voor ADSL , dan Demon het ADSL van ISDN naar analoog over te zetten en dan pas je ISDN opzeggen…
  Zeg je meteen eerst ISDN op dan ben je waarschijnlijk 4 - 6 weken je ADSL kwijt want zolangduurt het om analoog plus ADSL te krijgen…
  Maak keiharde, maar doch zeeer vriendelijke… afspraken… want je zou niet de eerste zijn waar het mis ging…
 • Dan houd ik het maar bij ISDN zolang ik er woon, en de volgende keer weet ik dat ik in ieder geval niet meer via de telefoonlijn ga internetten :)

  Stukken goedkoper…! :evil:
 • [quote:f75661ec6e="psychonetics"]Dan houd ik het maar bij ISDN zolang ik er woon, en de volgende keer weet ik dat ik in ieder geval niet meer via de telefoonlijn ga internetten :)

  Stukken goedkoper…! :evil:[/quote:f75661ec6e]alleen een koperdraadje voor ADSL kan best concurreren met de kabel…. bovendien meer keuze…
  Dus dit klopt niet…wat je schrijft.
 • Meer keuze klopt, maar waarom ADSL zou kunnen concurreren met kabel begrijp ik niet. Ik heb nu voor 21,95 p/m adsl. Zou ik geen KPN aansluiting hebben, dan komt daar 9 euro bij.

  Voor 20 euro p/m heb je ook kabelinternet (27,95 voor een snellere verbinding dan ik nu heb), waarbij je die non-linesharing fee niet erbij hoeft te betalen. Dan houd je in 't geval je het kabelinternetabonnement van 27,95 zou nemen wat euro's over én je hebt een grotere snelheid. Toch? :-?
 • wat betreft de euro's over kun je best gelijk hebben
  maar wat snelheid betreft valt de winst te bezien
  Demon is geen "populaire" provider, maar dat vind ik juist prima
  (heb ook DSL Express, maar dan 3Mb)
  hoe minder mensen, hoe meer ruimte (=snelheid) voor mij :lol:
  en Demon's snelheid is stabiel en heel constant maximaal (mits de andere kant ook een redelijke bandbreedte heeft)
  voorheen zat ik bij @Home, toch wel een verschil
  maar als snelheid alleen maar leuk is niet echt een issue, dan zou ik echt voor de besparing gaan
  zelf zit ik ook te denken aan een combinatie van internetten en bellen
  succes met je keuze 8)
 • [quote:fcf5c893f6="psychonetics"]Meer keuze klopt, maar waarom ADSL zou kunnen concurreren met kabel begrijp ik niet. Ik heb nu voor 21,95 p/m adsl. Zou ik geen KPN aansluiting hebben, dan komt daar 9 euro bij.

  Voor 20 euro p/m heb je ook kabelinternet (27,95 voor een snellere verbinding dan ik nu heb), waarbij je die non-linesharing fee niet erbij hoeft te betalen. Dan houd je in 't geval je het kabelinternetabonnement van 27,95 zou nemen wat euro's over én je hebt een grotere snelheid. Toch? :-?[/quote:fcf5c893f6]

  Je betaalt normaal gesproken bij KPN een abonnement om je koperdraadje te mogen gebruiken voor adsl en telefonie. het goedkoopste abonnement kost dan ook zo'n 11 euro geloof ik. Als je nu geen gebruik maakt van dit koperdraadje voor adsl en telefonie bij KPN, betaal je dus ook geen abonnement bij KPN, maar KPN berekent wel het gebruik van het koperdraadje door aan de provider die je wel gebruikt. Dat is logisch, want het is immers het draadje wat KPN aangelegd heeft.

  Netto maakt het dus niets uit of je nou wel of geen abonnement bij KPN hebt. KPN berekent uiteraard ook niets door aan je provider als je gewoon een telefonieabonnement houdt bij KPN. Het goedkoopste belbudget abonnement is hiervoor al voldoende…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.