Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Afstand en snelheid ADSL

Anoniem
DoeHetZelf
9 antwoorden
 • Wil overstappen naar een snellere ADSL verbinding. Woon ongeveer 3000 meter van het kastje van de KPN . Heb nu een aansluiting van 6000 (planet comfort). Deze geeft wel de opgegeven snelheid. Kan ik met een aansluiting van 12000 ook de opgegeven snelheid verwachten (krijgen )
 • 3000 meter is een flinke afstand, te ver voor adsl2+. Volgens het grafiekje haal jij maximaal 8 Mpbs (3000m=10kft). Gewoon maximaal adsl snelheid dus. Wat nog minder kan worden, als de kwaliteit van de kabel niet optimaal is. Upgraden lijkt me weinig zinvol in jouw situatie.

  http://www.tekstenuitleg.net/artikelen/adsl2/1
 • 3000 meter is krap. De meeste metingen gaan uit van het stratenplan (postcodecheck), en de daadwereklijk afstand kan dus zelfs nog langer zijn.
  12 Mpbs lijkt me heel moeilijk worden, zelfs met ADSL2. De max afstand voor 12 Mbps ligt zo rond de 2 km. Er hangt ook veel af of je ISDN hebt of analoog. Analoog is meestal wat gunstiger op grote afstanden.
 • Is het zeker dat je voor de afstand de kabellengte moet rekenen van het aansluitpunt in de woning tot aan het KPN kastje wat tussen of bij sommige woningen aanwezig is ? Of is het zo dat de afstand tot aan de lokatie van de wijkcentrale, voor zover deze nog bestaat, moet worden gerekend. Ik vraag me namelijk af of in de KPN kasten in de woonwijk alhier, actieve componenten zitten. Zijn dat niet alleen verdeelkasten, waarop de kabelconfiguratie kan worden aangepast. In dat geval moet je toch terugrekenen in afstand tot de eerste actieve component die in de verbinding voorkomt…..

  Als de KPN kast in de wijk als maatstaf kan worden gebruikt, dan lijk ik goed te zitten. 10 woningen a 10 meter breed, dus afstand ca. 100 - 120 meter. Ik heb hierover mijn twijfels. De postcode check garandeert waarschijnlijk weinig…….

  Uiteindelijk is het toch de bedoeling dat de lokale uitloper (koperdraad die in huis komt) vervangen wordt door glasvezel. Dat zal men zo lang mogelijk willen uitstellen, zolang dat stukje koper een melkkoe is.
 • Glasvezel aanleggen brengt natuurlijk ook gigantische kosten met zich mee. Ik zie dat nog niet binnen een jaar of tien gebeuren. Heel misschien dat men het binnen afzienbare tijd bij nieuwbouw wel meteen aan gaat leggen.

  Bij mijn weten staan de adsl modems van de kpn in de eindcentrales. En dus niet in verdeelkasten in de straat. Voor de maximale snelheid van adsl2+ moet je zowat in de centrale wonen. Gaat na een paarhonderd meter met een rotgang omlaag.
 • Ik verwacht daarom nooit 12 Mbps of hoger op dit koperdraadje te kunnen halen. Het gerucht gaat dat de snelheden van ADSL bij KPN in oktober verdubbelen We zien wel….
 • [quote:36a4dc50e9="gerben"]Glasvezel aanleggen brengt natuurlijk ook gigantische kosten met zich mee. Ik zie dat nog niet binnen een jaar of tien gebeuren. Heel misschien dat men het binnen afzienbare tijd bij nieuwbouw wel meteen aan gaat leggen.

  Bij mijn weten staan de adsl modems van de kpn in de eindcentrales. En dus niet in verdeelkasten in de straat. Voor de maximale snelheid van adsl2+ moet je zowat in de centrale wonen. Gaat na een paarhonderd meter met een rotgang omlaag.[/quote:36a4dc50e9]Ik woon dus in een buitengebied (zelfs zonder TV kabel :wink: )Heb de afstand nogmaals nagemeten , bijna 3000 meter. Als ik dus max 8000 krijg en de upload is 1048 laat dan maar zitten . Vraag me wel af waarom bij de postcode check ik wel de mogelijkheid krijg om voor deze abbo tekiezen. Kan ik geen garantie eisen 8)
 • Ze garanderen nooit snelheid. Zelfs bij gewoon adsl geeft men aan dat de snelheid kan variëren van 2 tot 8 Mbps.

  Verder is het de vraag wat je aan die snelheid hebt. Ik heb hier 8 Mpbs kabel, en haal maar heel zelden het maximum. Een enkele keer bij een download, maar meestal zit je veel lager.
 • [quote:4de904a73e="gerben"]Ze garanderen nooit snelheid. Zelfs bij gewoon adsl geeft men aan dat de snelheid kan variëren van 2 tot 8 Mbps.

  Verder is het de vraag wat je aan die snelheid hebt. Ik heb hier 8 Mpbs kabel, en haal maar heel zelden het maximum. Een enkele keer bij een download, maar meestal zit je veel lager.[/quote:4de904a73e]Tja , als ik 25 euro meer betaal per maand krijg ik dus internet 12000/1048 en telefoon in 1 pakket.Vandaar de overweging , maar naar aanleiding van jullie reaktie blijf ik het bij het houden van Planet comfort 6000 en ga daarbij dus wel bellen plus aanvragen (kwil ook een IPOD gratis :D )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.