Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL op 4 pins utp kabel???

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Sinds enkele maanden heb ik een ADSL abonnement van Speedlinq van 4MB. Hierbij ook een speedtouch wireless modem, waar twee laptop's op zijn aangesloten. Dit werkt allemaal perfect.

  Nu heb ik nog een verouderde Packard Bell Imedia pc zonder wireless verbinding, waarmee ik ook graag van het internet gebruik wil maken.
  Alleen zit er op deze pc alleen een 4 pins internet (utp?) aansluiting, en op de modem meerdere 8 pins utp aansluitingen. Hoe verbind ik deze twee apparaten nu met elkaar?
 • is dit niet een modem (telefoon aansluiting)??

  utp is alleen (zover ik weet) in 8 kabel aansluiting

  anders wordt het uitzoeken welke (binnen) kabel aan welke utp punt moet

  het zal dan ook niet hoger worden dan 10 kbps
 • Je haalt een telefoonmodem en een netwerkkaart door elkaar. Koop een netwerkkaartje voor ongeveer 10 Euro en plaats die in je PC.
 • UTP bestaat uit 8 pinnetjes waarvan ze niet alle 8 gebruikt worden als het gaat om ADSL. Maar goed ik krijg ook idd de indruk dat je het over een intern modem hebt. Dus schaf een netwerkkaart aan en je bent klaar.
 • Een laat antwoord, maar misschien nuttig voor anderen die deze thread lezen en met het zelfde probleem zitten:

  Sommige netwerkkaarten, al of niet on-board, hebben inderdaad maar 4 zichtbare pinnetjes, te weten pin 1,2,3 en 6.

  Als er een netwerkkabel in de aansluiting past, en je weet zeker dat het geen ISDN kaart is (dat is het zelfde soort stekkertje, maar dan hebben we het over pin 3,4,5 en 6, dus vier pinnetjes naast elkaar in het midden van de aansluiting), dan is het hoogstwaarschijnlijk een netwerkaansluiting.

  Resumé: pin 1,2,3 en 6 = netwerkaansluiting, pin 3,4,5 en 6 = ISDN.

  Wanneer er alleen een telefoonstekkertje in past betreft het hier natuurlijk een modem voor een analoge telefoonlijn. Maar daarmee vertel ik waarschijnlijk niets nieuws.

  Grtz,

  Michiel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.