Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Website met uploadmogelijkheid

Anoniem
stee0036
2 antwoorden
 • Ik ben Ict-coördinator op een basisschool. Binnen onze stichting werken we met digitale schoolborden.

  We willen alle gemaakte lessen op een bepaalde manier centraal zetten zodat iedereen deze kan gebruiken, dus een centrale database. Voor alle scholen binnen de stichting. Bepaalde materialen moeten afgeschermd zijn voor de rest van Nederland i.v.m. copyright, maar bepaalde materialen mag iedereen gebruiken.

  Nu ben ik druk gaan zoeken bij CMS systemen en Groupware. Dit ziet er interessant uit, maar is niet zozeer gericht op het uploaden en downloaden van documenten. Ik wil het ook graag overzichtelijk kunnen plaatsen en makkelijk kunnen terug zoeken.

  Heeft iemand hier ervaring mee? Heeft iemand misschien tips over hoe ik dit het beste kan aanpakken? Of moet ik het gewoon erg simpel houden in bijvoorbeeld een forum: SMF.

  Ik ben benieuwd naar jullie reactie.


  Groeten Esther
 • Er zijn diverse forums met upload mogelijkheden, dus dat is wel een idee. Bij bijvoorbeeld Vbulletin kun je bij een post attachments uploaden. Die worden dan als download link bij de post weergegeven.

  Hetzelfde heb je bij diverse weblog scripts. Denk trouwens dat je je wel goed moet orienteren, even overstappen naar een ander systeem wordt al gauw een flink karwei.

  Misschien moet je ook gewoon eens kijken naar een wiki. Als er iets geschikt is om informatie in op te slaan en met elkaar te verbinden, is het dát wel. Er zijn er ook met uploadmogelijkheden.

  http://www.vbulletin.com/
  http://www.wordpress.org/
  http://www.mediawiki.org/wiki/MediaWiki

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.