Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Documentaire!!wie wil meewerken?!

Anoniem
FTI
7 antwoorden
 • Voor onze documentaire over compulsief internetgebruik zoeken wij mensen die niet kunnen stoppen met internetten. Het maakt niet uit wat u op het internet doet; chatten, surfen, gamen enz.
  Wij willen een goed beeld kunnen geven van het nieuwe fenomeen 'internetverslaving' dus wij hebben u hard nodig!!
  De documentaire zal in belsoten kring vertoond worden en wij zullen zeer discreet met uw informatie omgaan.

  Wilt u meewerken of liever eerst wat meer informatie ontvangen? U kunt altijd mailen naar 420061@student.inholland.nl

  Alvast heel erg bedankt!
  groet Vita
 • Lijkt me een onderwerp zonder serieus fundament.
  De term internetverslaving bestaat officiëel niet. En ik kan het weten.

  Doe dan een onderzoek over verslaving aan wiet. Dat kan wel.
 • nee bestaat internetverslaving niet? het is inderdaad moeilijk te definieeren maar hoe verklaar je dan dat in bijna alle afkickklinieken internetverslaafden behandelt worden? En er veel wetenschappelijke onderzoeken verschenen zijn die jouw mening niet ondersteunen?
  Maar ons team is erg benieuwd naar jouw mening en onderbouwing, misschien wil je die uiteenzetten in onze documentaire?
  Wij willen namelijk voor- en tegenstanders van dit fenomeen aan het woord laten.

  Met vriendelijke groet,

  Vita
 • Kinderen kijken gemiddeld 3 uur TV per dag, dat is ook geen verslaving.

  We hebben een definitie probleem maar ook een probleem wat geen probleem is.

  Door de term "internetverslaving" wordt het begrip verslaving misbruikt.
  "Verslaafd" staat nog steeds voor een lichamelijke afhankelijkheid van stoffen die ingrijpende lichamelijke sensaties veroorzaken (heroïne, wiet, lijm, tabak enz). Je kunt derhalve verslaafd raken aan drugs maar niet verslaafd raken aan gedrag. Anders zou ik verslaafd zijn aan mijn vrouw en kind enzovoort..
  Als je 1 keer een drugverslaafde hebt meegemaakt dan zie je het veel beter in perspectief. De ontwenningsverschijnselen bij het afkicken staan niet in verhouding met een "internet" afhankelijkheid.


  Ik zeg niet dat er geen probleem is. Er zijn een paar mensen die teveel op internet zitten en dat ze hun tijd nuttiger zouden kunnen besteden maar dat is geen verslaving. Ik vind vliegtuigspotters erger.

  Dat ontwenningsklinieken "internet" verslaafden behandelen is geen bewijs dat het een verslaving is. Eerder is "verslaafd" als begrip aan erosie onderhevig net als vroeger het begrip "psychopaat". Vanwege de vele verkeerde gebruiken van het begrip psychopaat is dit ook geschrapt.
  Ontwenningsklinieken behandelen naast verslavingen ook gedragsproblemen en daar zou ik "internet afhankelijkheid" onder stoppen maar we moeten ons afvragen: Wat is het probleem als iemand bijna de hele dag op internet zit? Internet heeft een globale communicatie veroorzaakt wat nog nooit is vertoond, het is ook niet in te schatten welke gevolgen dat heeft.
 • Pffft. wat een gemierencopuleer over een begrip.

  We begrijpen allemaal wat er met de term "verslaving" word bedoeld. Buiten de lichamelijke verslaving aan bijv drugs en medicijnen word die term gebruikt voor compulsief gedrag dat meoilijk te stoppen is. Ontwenningsverschijnselen heb je dus niet alleen bij het afkicken van drugs, maar ook van het stoppen met compulsie gokken/internetten etc.

  Ik ben van mening dat iemand wel degelijk verslaafd aan het internet kan zijn. Dat bijv 3 uur per dag TV kijken inmiddels maatschappelijk geacepteerd is wil nog niet zeggen dat het geen verslaving is, dat het geen probleem is dat iemand de hele dag zit te internetten idem dito.

  [quote:4009b8272d]Eerder is "verslaafd" als begrip aan erosie onderhevig[/quote:4009b8272d]
  En op een gegeven moment word de nieuwe "geerodeerde" term de definitie. Uiteidelijk evolueert taal continue

  Dus ja, internetverslaving zoals TS bedoeld bestaat wel degelijk en lijkt mij zeer zeker groeiende. Echter, als men uren per dag internet, wil dt nog niet zeggen dat men verslaafd is. Internet is een uitermate nuttig medium. Zo kan ik in 1 uur internetten soms 1 hele dag besparen met het zoeken naar een bepaald produkt wat me anders de hele dag winkels in de stad aflopen kost. Hetzelfde met informatie, ik lees het "internet" IPV de krant. Als ik bijv. de hele dag achter het internet zit gaat de helft van de tijd op aan vervanging van zaken van voor het internet tijdperk.

  Maar goed. Ikzelf zou best een compulsief internetter kunnen zijn, maar doe toch niet mee. :wink:

  Buiten dat ben ik minimaal 180 dagen per jaar van huis en compleet verstoken van internet en heb daar helemal geen problemen mee.
 • Krijg ik als ik meedoe ervoor betaald? :P
 • Het woord internetverslaving is echt slechte journalistiek.
  Erg veel bezig zijn met computers of internet is eerder een gevolg van andere (wel erkende) stoornissen denk ik zelf. De computer is ook bijzaak. Als er geen computer was gingen ze wel telefoonboeken lezen ofzo. Sommige mensen hebben een pre-occupatie met vaak een klein sociaal netwerk. Met name bij aan autisme verwante contactstoornissen komt dit voor. "Dode" kennis zoals computers is dan populair.

  Ik ken ook een autist voor wie het internet een zegen is omdat hij vanachter zijn internet beter functioneert. Hij heeft dan meer tijd om te reageren op mensen want IRL vindt hij contact te snel gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.